Promocje
24. PACHAKA - Kuracja odwykowa
24. PACHAKA - Kuracja odwykowa
23,00 zł 18,99 zł
szt.
23. NIMBA
23. NIMBA
23,00 zł 18,99 zł
szt.
22. MAHAPHALA
22. MAHAPHALA
23,00 zł 18,99 zł
szt.
21. KATPHALA
21. KATPHALA
23,00 zł 18,99 zł
szt.
20. KARAVI - Alergie
20. KARAVI - Alergie
23,00 zł 18,99 zł
szt.
18. KALAMEGHA
18. KALAMEGHA
23,00 zł 18,99 zł
szt.
17. JATAMANSI
17. JATAMANSI
23,00 zł 18,99 zł
szt.
14. GUDUCHI
14. GUDUCHI
23,00 zł 18,99 zł
szt.
13. GOKSHURA
13. GOKSHURA
23,00 zł 18,99 zł
szt.
12. GAURI
12. GAURI
23,00 zł 18,99 zł
szt.
11. DHATAKI - Obfite krwawienia menstruacyjne
11. DHATAKI - Obfite krwawienia menstruacyjne
23,00 zł 18,99 zł
szt.
10. DALCHINI - Drogi oddechowe
10. DALCHINI - Drogi oddechowe
23,00 zł 18,99 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Produkt dnia
100 % BIO Młody Jęczmień Suplement diety 270 g.
100 % BIO Młody Jęczmień Suplement diety 270 g.
181,00 zł 149,00 zł
szt.
 Witamina K2MK7 suplement diety
Witamina K2MK7 suplement diety
71,00 zł 65,00 zł
szt.

Amarantus

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 7,60 zł 7.60
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Bio Planet
Kod produktu: 2BC6-5776F

Opis

SKŁADNIKI

amarantus* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 OPIS

Ekologiczny amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Doskonały do porannej owsianki, do pieczenia chleba, ciast, zup i dań zbożowych.

 SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio wypłukane na gęstym sicie ziarno amarantusa gotujemy w proporcji 1:2 (1 porcja amarantusa na 2 porcje wody) ok. 20 min.

 WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1692 kJ / 401 kcal

Tłuszcz - 6,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,5 g

Węglowodany - 66 g

w tym cukry - 1,7 g

Białko - 15 g

Sól - 0 g

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

 ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY

Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Indie

Kraj pochodzenia składników: Indie

WEGETARIAŃSKI

Zawartość opakowania: 500 g lub 1000 g

 

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Sernik na zimno z marakują

  • 70 g białego sezamu
  • 40 g amarantusa
  • 130 g cukru
  • 2 łyżki wody różanej
  • 30 g masła

Naszykuj tortownicę o średnicy 20 cm. Rozpuść w rondlu łyżkę masła, wysmaruj nim boki i dno tortownicy. Po czym wyłóż ją dokładnie papierem do pieczenia. Papier musi dobrze przylegać do formy.

Sezam i amarantus upraż na suchej patelni i przełóż do dużej miski.

Cukier wrzuć do rondla z grubym dnem, ustaw palnik na średnią moc (w przypadku kuchenek elektrycznych na 3-4) i gotuj, nie mieszając do momentu w którym cukier zacznie się rozpuszczać. Zamieszaj delikatnie rondlem, aż cukier rozpuści się całkowicie. Gotuj do momentu, w którym karmel osiągnie złocisto-brązowy kolor. Dodaj wodę różaną i masło, masa zacznie bulgotać i tężeć – tak ma być. Podgrzewaj na wolnym ogniu, aż do uzyskania gładkiej masy.

Wlej masę karmelową do ziaren i dobrze wymieszaj. Szybko wylej ją na dno tortownicy, i wyrównaj. Odstaw formę w chłodne miejsce i przygotuj masę jogurtową.

Masa jogurtowa:

  • 1 kg dobrego jogurtu greckiego
  • 3 – 4 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 8 płatków żelatyny
  • 1 szklanka zimnej wody

Namocz płatki żelatyny w zimnej wodzie przez około 10 minut. W misie miksera umieść razem: jogurt, cukier puder i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Namoczoną żelatynę dokładnie odciśnij z wody, przełóż do rondelka, rozpuść i ostudź. Dodaj do niej trochę masy jogurtowej i dokładnie wymieszaj. Następie, partiami, dodawaj jogurt do żelatyny (cały czas mieszając).

Gotową masę wylej na ostudzony spód, wyrównaj i odstaw w chłodne miejsce dopóki nie stężeje.

Galaretka:

  • 8 marakui
  • 1/4 szklanki wody + 1 szklanka do namoczenia żelatyny
  • 2 łyżki drobnego cukru
  • 4 płatki żelatyny

Namocz płatki żelatyny w zimnej wodzie przez około 10 minut. Marakuję umyj, przekrój na pół i wyjmij z niej miąższ.

W duży rondlu zagotuj miąższ marakui razem z pestkami, 1/4 szklankę wody i cukier. Zdejmij garnek z rondla i dodaj odciśniętą z wody żelatynę. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Dokładnie ostudź masę i przelej na zastygnięty jogurtowy spód.

Zostaw w chłodzie do całkowitego zastygnięcia galaretki. Podawaj schłodzone.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl