

ALGI MORSKIE SUSZONE - WAKAME BIO
Opis
SKŁADNIKI
algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 20 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 20 minut. Po namoczeniu Wakame powiększa objętość do czternastu razy w stosunku do swojej suchej wagi.
Gotować według uznania ok. 15-20 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 304,9 kcal / 1277,1 kJ;
Tłuszcz: 2,7 g;
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g;
Węglowodany: 38,0 g;
W tym cukry:
Błonnik:
Białko: 16,8 g;
Sól: 3,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
SZCZEGÓŁY
Kraj producenta: Hiszpania
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Hiszpania
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
Zawartość opakowania: 25 g.
Producent:
Porto-Muiños
Las verduras del mar
Polígono Industrial Acevedo, parcela, 14.
15185. Cerceda.
A Coruña
Hiszpania
Dystrybutor:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno