

100% BIO Chlorella Pyrenoidosa suplement diety 300 g.
Opis
100% BIO Chlorella Pyrenoidosa 100% czysta alga jednokomórkowa słodkowodna pochodząca z ekologicznych upraw z Tajwanu.
Alga słodkowodna sprasowana do postaci tabletki przy użyciu pary wodnej. Badania potwierdziły, że alga ta wchłania metale ciężkie i inne szkodliwe substancje toksyczne z jelit i wydala je z organizmu drogą naturalną. Pożyteczne właściwości chlorelli są obserwowane przez specjalistów od 1890 roku. Ponadto występują w niej znaczące ilości żelaza, jodu, cynku i kobaltu.
Żelazo pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. Żelazo pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie. Żelazo pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Jod pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, a także w prawidłowej produkcji hormonów tarczycy.
Cynk pomaga w utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej, w prawidłowym działaniu funkcji rozrodczych, a także pomaga w odpowiednim funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Wchłanianie chlorelli przez nasz organizm jest na poziomie aż 80%. W przypadku syntetycznych witamin i minerałów w postaci tabletek jest to tylko zakres od 5 do 15%. To bardzo ważna informacja, która pokazuje przewagę naturalnej żywności nad sztucznymi preparatami.
Przy spożyciu 3 gram (15 sztuk po 200 mg) dziennie, opakowanie 300 gram wystarcza na 100 dni.
Zawartość opakowania: 300 gram.
Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.
Producent:
Bio Organic Foods
ul. Gościnna 16
16-001 Ignatki
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Chlorella ma zastosowanie także w cukierni i domowym SPA, oto parę przykładów:)
Migdałowe praliny z chlorellą
Składniki:
100 g daktyli suszonych (wcześniej namoczonych w letniej wodzie przez 1-2 godziny),
1 pełna szklanka migdałów ,
1 płaska łyżeczka sproszkowanej chlorelli,
wiórki kokosowe do obtoczenia pralinek (ok. pół szklanki).
Przygotowanie:
Migdały blendujemy, dodajemy daktyle i mielimy na jednolitą masę, którą łączymy z chlorellą i miksujemy.
Formujemy w dłoniach kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Wkładamy do lodówki na minimum godzinę, przechowujemy w lodówce i podajemy schłodzone.
Z podanych ilości składników wychodzi ok. 20 delikatnych pralinek, które rozpływają się w ustach.
Maseczki z chlorellą
1. Łyżkę rozdrobnionej chlorelli rozpuścić w wodzie mineralnej niegazowanej tak, aby powstała jednolita, gęsta papka. Nałożyć na oczyszczoną skórę twarzy, szyi i dekoltu. Zmyć letnią wodą po około 30 minutach.
2. 1 płaska łyżka rozdrobnionej chlorelli, 1 czubata łyżka kefiru. Składniki rozpuścić w wodzie mineralnej niegazowanej tak, aby powstała jednolita, gęsta papka. Nałożyć na oczyszczoną skórę twarzy, szyi i dekoltu. Zmyć letnią wodą po około 30 minutach.
3. 1 płaska łyżka rozdrobnionej chlorelli, 1 czubata łyżka pełnotłustego mleka w proszku (kozie, krowie). Składniki rozpuścić w wodzie mineralnej niegazowanej tak, aby powstała jednolita, gęsta papka. Nałożyć na oczyszczoną skórę twarzy, szyi i dekoltu. Zmyć letnią wodą po około 30 minutach.
Przed nałożeniem każdej maseczki zalecany jest peeling, który sprawi, że wartości odżywcze algi wchłoną się lepiej i głębiej, co spotęguje efekty jej działania.