Promocje
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
AGAR AGAR 30 gram
9,80 zł 8,79 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Podlaska przyprawa do zupy jarzynowej

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 4,90 zł 4.90
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Dary Natury
Kod produktu: C6B9-6237D

Opis

Składniki: natka pietruszki, cebula suszona (po 14%), korzeń pietruszki, seler, czosnek, pieprz czarny, czerwona papryka, pasternak, rozmaryn, grzyby, werbena, lubczyk( w różnych proporcjach)

Zawartość opakowania: 50 gram.

 

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Zupa jarzynowa

Składniki:
1,200 l wody
porcja mięsa na zupę (np. 1 noga z kurczaka, 2 skrzydełka kurczaka, i kość wołowa/wieprzowa)
liście laurowe
ziela angielskie
łyżeczka przyprawy do zupy jarzynowej
1 większa marchewka, pokrojona w kostkę
1 średnia pietruszka, pokrojona w kostkę
2 garście półplasterków pora
2 garście startego na tarce selera
2 średnie ziemniaki, pokrojone w kostkę
2-3 garście świeżego/mrożonego zielonego groszku lub zielona fasolka pokrojona na małe kawałki
ok. 0,5 małego świeżego/mrożonego kalafiora podzielonego na różyczki
koperek
2-4 czubate łyżki gęstej śmietany
1 pełna łyżka mąki
sól
pieprz

 

Przygotowanie:
Do garnka wlać zimną wodę.
Dodać porcję mięsną.
Dodać liście laurowe i ziela angielskie.
Doprowadzić do zagotowania.
Gotować 15-20 min. na małym płomieniu pod przykryciem.
Dodać marchewkę, pietruszkę, por i seler.
Gotować na średnim płomieniu pod przykryciem do momentu, kiedy warzywa będą średnio-miękkie.
Dodać ziemniaki, groszek i kalafior.
Gotować na średnim płomieniu pod przykryciem, aż warzywa będą całkowicie miękkie.
Z zupy odlać 1 dużą chochlę wywaru i dodać do niej śmietanę, aby się zahartowała.
Wymieszać.
Dodać mąkę.
Wymieszać.
Wlać do gotującej się zupy.
Zagotować ponownie i gotować jeszcze 2 min.
Jeśli zupa wyjdzie nam zbyt gęsta (chodzi o ilość warzyw w stosunku do wywaru), należy dolać odrobinę wody i ponownie zagotować zupę.
Odstawić z płomienia.
Dodać posiekany koperek.
Doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać.
Podawać solo lub z pieczywem.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl