BIO Wiórki Kokosowe

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 8,00 zł 8.00
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Bio Planet
Kod produktu: 4C48-23555

Opis

Ekologiczne wiórki kokosowe pochodzące wyłącznie z palm rosnacych w najczystszych rejonach świata. Palma kokosowa pochodzi najprawdopodobniej z południowo-wschodniej Azji lub z północno-zachodniej Ameryki południowej. Jej orzechy dostarczająwielu cennych i odżywczych produktów(woda kokosowa, miąższ, mleczko). Wiórki kokosowe wytwarza się z wysuszonego i stertego miąższu orzecha kokosowego.Ekologiczne wiórki kokosowe polecamy głównie do wypieków cukierniczych jako posypka do deserów oraz owocowych sałatek i lodów.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna- 660 kcal(2761 KJ)

białko-6,7 g

węglowodany- 7,3 g

tłuszcz- 65,0 g

Zawartość opakowania 200 gram.

Certyfikat Nr

PL-EKO-07

07904

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Ciasto z wiórkami kokosowymi

Składniki
Ciasto:
● 3/4 szkl. cukru
● po 1/2 szkl. mąki orkiszowej i ziemniaczanej
● 3 łyżki oleju kokosowego
● 5 jajek
● łyżeczka proszku do pieczenia
Masa: łyżeczka mąki
● kostka masła
● żółtko
● 1 szkl. mleka
cukier waniliowy
● budyń śmietankowy bez cukru
● 3/4 szkl. cukru pudru
Posypka:
● 2 łyżki masła
● łyżka cukru
● 10 dag wiórków kokosowych
Sposób przygotowania
1.
Ciasto: jajka ucieramy z cukrem na puch, stopniowo dodajemy olej oraz przesiane i wymieszane z proszkiem mąki. Wlewamy do tortownicy (śr. 28 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 45 minut w 170 °C. Studzimy.
2.
Masa: budyń mieszamy z mąką i rozpuszczamy w 1/2 szkl. mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy, wlewamy budyń i chwilę gotujemy, mieszając. Studzimy pod przykryciem. Masło ucieramy z cukrami i żółtkiem, następnie stopniowo dodajemy budyń. Masę wykładamy na ciasto.
3.
Posypka: masło roztapiamy, wsypujemy cukier i wiórki, podsmażamy na jasnozłoty kolor. Studzimy, posypujemy ciasto.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony