Promocje
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
AGAR AGAR 30 gram
9,80 zł 8,79 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

BIO Wiórki Kokosowe 200 gram

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 7,40 zł 7.40
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Bio Planet
Kod produktu: 4C48-23555

Opis

Ekologiczne wiórki kokosowe pochodzące wyłącznie z palm rosnacych w najczystszych rejonach świata. Palma kokosowa pochodzi najprawdopodobniej z południowo-wschodniej Azji lub z północno-zachodniej Ameryki południowej. Jej orzechy dostarczająwielu cennych i odżywczych produktów(woda kokosowa, miąższ, mleczko). Wiórki kokosowe wytwarza się z wysuszonego i stertego miąższu orzecha kokosowego.Ekologiczne wiórki kokosowe polecamy głównie do wypieków cukierniczych jako posypka do deserów oraz owocowych sałatek i lodów.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna- 660 kcal(2761 KJ)

białko-6,7 g

węglowodany- 7,3 g

tłuszcz- 65,0 g

Zawartość opakowania 200 gram.

Certyfikat Nr

PL-EKO-07

07904

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Ciasto z wiórkami kokosowymi

Składniki
Ciasto:
● 3/4 szkl. cukru
● po 1/2 szkl. mąki orkiszowej i ziemniaczanej
● 3 łyżki oleju kokosowego
● 5 jajek
● łyżeczka proszku do pieczenia
Masa: łyżeczka mąki
● kostka masła
● żółtko
● 1 szkl. mleka
cukier waniliowy
● budyń śmietankowy bez cukru
● 3/4 szkl. cukru pudru
Posypka:
● 2 łyżki masła
● łyżka cukru
● 10 dag wiórków kokosowych
Sposób przygotowania
1.
Ciasto: jajka ucieramy z cukrem na puch, stopniowo dodajemy olej oraz przesiane i wymieszane z proszkiem mąki. Wlewamy do tortownicy (śr. 28 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 45 minut w 170 °C. Studzimy.
2.
Masa: budyń mieszamy z mąką i rozpuszczamy w 1/2 szkl. mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy, wlewamy budyń i chwilę gotujemy, mieszając. Studzimy pod przykryciem. Masło ucieramy z cukrami i żółtkiem, następnie stopniowo dodajemy budyń. Masę wykładamy na ciasto.
3.
Posypka: masło roztapiamy, wsypujemy cukier i wiórki, podsmażamy na jasnozłoty kolor. Studzimy, posypujemy ciasto.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl