W jęczmieniu występują niemal wszystkie witaminy w zróżnicowanej dawce

Zawartość witamin w jęczmieniu jest zadziwiająca. Znajdują się w nim niemal wszystkie z wyjątkiem witaminy D, którą organizm sam wytwarza przy dostatecznej ilości światła słonecznego. Do tego zaznaczyć należy, że występują w niezwykle zrównoważonej koncentracji i dawce. Zielony jęczmień (sok z liści młodego jęczmienia) zawiera w sobie wszystkie witaminy z grupy B i jakieś 30 razy więcej witamin B niż mleko. 

czytaj całość »
Chlorella Pyrenoidosa a metale ciężkie

Metale są w środowisku bardzo rozpowszechnione. W rudach i skałach górotworu występują najczęściej w postaci tlenków. Wówczas są mało groźne dla środowiska. Groźniejsze są tylko metale ciężkie występujące w postaci soli, roztworów, produktów ubocznych oraz w ściekach lub w odpadach różnych gałęzi przemysłu.

czytaj całość »
Młody Jęczmień- Zielony Cud Natury

Jęczmień to jedna z najstarszych roślin uprawnych. Pochodzi Bliskiego Wschodu, gdzie znany był już w okresie neolitu. Stał się podstawą wyżywienia starożytnych Egipcjan, którzy z jego ziaren piekli placki będące odpowiednikiem dzisiejszego chleba, a także wyrabiali z niego piwo.

czytaj całość »
Choroba nowotworowa a młody jęczmień

Codziennie nasz organizm zmaga się z różnego rodzaju szkodliwymi substancjami,
do których należą: wirusy, bakterie, grzyby, pasożyty, alergeny, promieniowanie, a także produkty przemiany materii, własne zwyrodniałe komórki.

czytaj całość »
Zielona rewolucja w jadłospisie

Światowej dziś sławy japoński lekarz i farmaceuta Yoshide Hagiwara stworzył w Osace największy w Japonii koncern produkujący lekarstwa. Nigdy nie zrezygnował jednak z prowadzenia własnych badań nad nowymi leczniczymi preparatami.

czytaj całość »
Alga Spirulina. Pożywienie przyszłości

Spirulina jest organizmem występującym w silnie alkalicznych wodach ciepłych stref klimatycznych całego świata. Można powiedzieć, że jest pełna światła i substancji odżywczych. Przez stulecia spirulina była stosowana jako najbogatsze źródło składników odżywczych. Już starożytni Aztekowie wydobywali tę algę z jeziora Texcoco. Była ona także ważnym składnikiem odżywczym dla ludów zamieszkujących okolice Czadu w Afryce.

czytaj całość »
Różnica między sokiem wyciśniętym z trawy jęczmiennej, a napojem z mielonej trawy jęczmiennej

Na rynku zielonej żywności istnieją dwa podstawowe rodzaje napojów z trawy jęczmiennej. Pierwszy, to taki, który powstaje poprzez wytłoczenie soku z trawy, usunięcie błonnika i następnie natychmiastowe wysuszenie w temperaturze do 31 stopni Celsjusza w suszarce pod ciśnieniem w czasie nie przekraczającym 2 minut. Napój ten wliczamy wprawdzie do kategorii zielonej żywności, ale w rzeczywistości nie jest on kompleksowym artykułem spożywczym, gdyż brakuje w nim błonnika.

czytaj całość »
Chlorella Pyrenoidosa czy to rzeczywiście Zielony Diament?

Chlorella Pyrenoidosa w Japonii określana jest jako produkt w kategorii „żywność lecznicza”. Pożyteczne właściwości chlorelli są obserwowane przez specjalistów już od 1890 roku. Chlorella nie zastępuje leków i nie jest lekiem, a jednak leczy, jak każde uprawiane organicznie warzywo. Jest 100% czystą biomasą algi słodkowodnej sprasowanej do postaci tabletek za pomocą pary wodnej, bez jakichkolwiek środków chemicznych, spoiw itp.

czytaj całość »
Ekstrakt z jęczmienia, kompleksowy składnik spożywczy naturalnego pochodzenia o wysokim poziomie „bio-użyteczności”

W przypadku ekstraktu z jęczmienia w proszku chodzi o kompleksowy koncentrat składnika spożywczego naturalnego pochodzenia, w którym wszystkie substancje odżywcze oraz fitochemikalia z jęczmienia  dostępne są w ich naturalnej formie. Ich kompleksowość właśnie jest tym, co czyni ten składnik spożywczy tak efektywnym pożywieniem i  lekarstwem. Pojedyncze komponenty takie jak enzymy, składniki mineralne i witaminy oddziałują w tym żywym, aktywnym enzymatycznie składniku spożywczym na sposób synergii („całość stanowi więcej niż tylko sumę pojedynczych części”). W ten sposób wzmacniają ich pozytywny wpływ na nasze zdrowie.

czytaj całość »
Zdrowotne Trio

Zdrowotne trio – synergiczne działanie witamin D3, K2 or az soli magnezowej.
Dzięki witaminie D3 magnez łatwiej wchłania się w organizmie, D3 z kolei nie powinna być przyjmowana bez witaminy K2. Razem tworzą trio, nie tylko do zadań specjalnych.

 

 

 

 

czytaj całość »
do góry
Pokaż pełną wersję strony