
Dziś przedstawiamy szybki pomysł szybki i świetny deser. Zobacz, jak wykonać mus kawowy z bananowymi "lodami"!
Przepis (jedna porcja):
70 g ryżu białego długoziarnistego
200 ml mleka
szczypta cynamonu
ziarenka z 1/2 laski wanilii
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
+ 1 (zmrożony) banan
Banana zmrozić (włożyć do zamrażalnika na minimum godzinę). Do rondelka wlać mleko. Dodać ziarenka wanilii, cynamon i kawę. Zagotować. Do gotującego się mleka wsypać ryż i zamieszać, zmniejszyć ogień. Gotować według instrukcji na opakowaniu. Ostudzony ryż zblendować na gładką masę. Ostudzić i przełożyć do pucharka. Zmrożonego banana zblendować. Wyłożyć na mus ryżowy. Wstawić jeszcze na chwilę do lodówki. Podawać.
I już! Smacznego.
Do przygotowania dania najlepiej sprawdzi się ryż biały długoziarnisty!

Zdjęcie poglądowe nie przedstawia produktu z przepisy