Chleb tostowy bezglutenowy BEZGLUTEN 300 g

Chleb tostowy bezglutenowy BEZGLUTEN 300 g

15,60 zł
Brutto
9505-6299C
  • pyszny, tostowy chleb bezglutenowy 
  • bez skrobi pszennej 
  • bogate źródło błonnika pokarmowego 
  • opakowanie zapobiega wyschnięciu chleba po otwarciu
Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Bezpieczeństwo Płatności

 

Darmowa wysyłka od 250 zł!

 

Przejrzysta polityka zwrotów

Bezglutenowy chleb tostowy - mięciutki, pachnący chleb, doskonały do tostów i kanapek

  • uproszczony skład, bez emulgatorów, regulatorów kwasowości
  • bez składników alergenów (bez mleka, soi, jaj)
  • biały (rafinowany) cukier zastąpiony aromatycznym sokiem winogronowym
  • całkowita nowa receptura: bez skrobi pszennej i z dużą zawartością błonnika pokarmowego

Nie jesz glutenu? Możesz jeść pyszne tosty

Jeśli cierpisz na celiakię lub nietolerancję glutenu, a może sam postanowiłeś/postanowiłaś wykluczyć gluten ze swojej diety, możesz bez obaw jeść pyszne, zdrowe tosty. To możliwe dzięki chlebowi tostowemu, który Ci oferujemy. Nie zawiera żadnego składnika, który ma gluten i pszenicę. To najlepszy na rynku bezglutenowy chleb tostowy!

Z czego jest chleb bezglutenowy? 

Zastanawiasz się, z czego zrobiony jest bezglutenowy chleb tostowy? Zawiera w składzie mąkę sorgo – bezglutenowe, pradawne zboże, które „ma dość wysoką jak na zboże zawartość białka 11 g na 100 g produktu. Chleb tostowy bezglutenowy stworzony na bazie mąki kukurydzianej i mąki ryżowej to doskonała alternatywa dla tradycyjnego, pszennego chleba tostowego. Jest tak samo miękki i aromatyczny, a przy tym w pełni bezglutenowy.

Chleb tostowy bezglutenowy? Jest zdrowy

Zastanawiasz się, czy chleb bezglutenowy jest zdrowy? Tak, o ile z jego składu nie tylko wyeliminowano mąkę pszenną, ale również zastąpiono ją zróżnicowanymi mąkami bez glutenu. Nasz chleb tostowy bezglutenowy wyprodukowany na bazie skrobi i mąki kukurydzianej oraz mąki ryżowej z dodatkiem błonnika pokarmowego. Właśnie dlatego: jest lekkostrawny i przyjazny dla jelit, niższy indeks glikemiczny mąk sprawia, że dostarczają one energii, która uwalnia się stopniowo, nie powodując nagłego wyrzutu insuliny. Chleb tostowy bez glutenu będzie zatem doskonałym zamiennikiem produktu pszennego nie tylko dla osób z nietolerancją glutenu, ale także dla dbających o linię i dobrze zbilansowaną dietę. 

Dodatkowe informacje

  • Składniki:woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, olej roślinny (rzepakowy), mleko w proszku odtłuszczone, cukier, błonnik pokarmowy, drożdże, substancja utrzymująca wilgoć: gliceryna; sól, dekstroza, mąka słonecznikowa, substancje zagęszczające: hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa, guma guar; aromat, emulagory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: kwas winowy.
  • Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1006 kJ/ 239 kcal; Tłuszcz: 4,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g; Węglowodany: 44 g w tym cukry: 6,0 g; Błonnik : 6,5 g; Białko: 3,7 g; Sól: 1,08 g
  • Masa netto: 300 g
  • Okres przydatności do spożycia: 4 miesiące
  • Produkt pakowany w atmosferze ochronnej
  • Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • Producent: Wytwórnia Artykułów Bezglutenowych BEZGLUTEN s.c. Posądza 128 32-104 Koniusza, k.Krakowa
  • KLIKNIJ TUTAJ I ZOBACZ INNE PIECZYWO BEZGLUTENOWE

Często kupowane razem:

  • Chleb tostowy bezglutenowy BEZGLUTEN 300 g
  • +
  • BIO Soja BIO Planet 400 gramów
  • +
  • Podlaska przyprawa do rosołu Dary Natury 50 g
  • Cena całkowita: 31,30 zł
12 innych produktów w tej samej kategorii: