

Jeśli cierpisz na celiakię lub nietolerancję glutenu, a może sam postanowiłeś/postanowiłaś wykluczyć gluten ze swojej diety, możesz bez obaw jeść pyszne, zdrowe tosty. To możliwe dzięki chlebowi tostowemu, który Ci oferujemy. Nie zawiera żadnego składnika, który ma gluten i pszenicę. To najlepszy na rynku bezglutenowy chleb tostowy!
Zastanawiasz się, z czego zrobiony jest bezglutenowy chleb tostowy? Zawiera w składzie mąkę sorgo – bezglutenowe, pradawne zboże, które „ma dość wysoką jak na zboże zawartość białka 11 g na 100 g produktu. Chleb tostowy bezglutenowy stworzony na bazie mąki kukurydzianej i mąki ryżowej to doskonała alternatywa dla tradycyjnego, pszennego chleba tostowego. Jest tak samo miękki i aromatyczny, a przy tym w pełni bezglutenowy.
Zastanawiasz się, czy chleb bezglutenowy jest zdrowy? Tak, o ile z jego składu nie tylko wyeliminowano mąkę pszenną, ale również zastąpiono ją zróżnicowanymi mąkami bez glutenu. Nasz chleb tostowy bezglutenowy wyprodukowany na bazie skrobi i mąki kukurydzianej oraz mąki ryżowej z dodatkiem błonnika pokarmowego. Właśnie dlatego: jest lekkostrawny i przyjazny dla jelit, niższy indeks glikemiczny mąk sprawia, że dostarczają one energii, która uwalnia się stopniowo, nie powodując nagłego wyrzutu insuliny. Chleb tostowy bez glutenu będzie zatem doskonałym zamiennikiem produktu pszennego nie tylko dla osób z nietolerancją glutenu, ale także dla dbających o linię i dobrze zbilansowaną dietę.