Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN Dopia 500 ml ARISTEON

Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN Dopia 500 ml ARISTEON

107,40 zł

(21,48 zł /100 g)

Brutto
5050-6887F_20180718092930
Wysyłka od 7,99 zł!
Orlen Paczka
  • Data minimalnej trwałości: 28.11.2025r.
  • Oliwa z greckiej wyspy Zakhynthos
  • LIMITOWANA EDYCJA
  • Oliwa z oliwek pochodzących z najstarszych drzew oliwnych w Grecji
  • szczelna puszka gwarantuje jakość i świeżość na długo 
Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Płatności ratalne i odroczone!

 

30 dni na zwrot produktów

Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN DOPIA w puszce o pojemności 0,5 litra.

To limitowana oliwa DOPIA tłoczona z oliwek pochodzących z najstarszych drzew oliwnych na greckiej wyspie Zakhynthos! To prawdziwa uczta dla koneserów oliwy z oliwek dostępna tylko przez krótki czas w roku. Dlaczego to właśnie grecka oliwa jest najlepsza? Tłoczona jest z oliwek zebranych w najlepszym momencie wzrostu. Tłoczona jest w idealnych warunkach w rodzinnym młynie z tradycjami sięgającymi 1850 roku. Szczelna puszka, która nie przepuszcza światła i powietrza, gwarantuje zachowanie smaku, zapachu i walorów odżywczych na bardzo długo. 

Oliwa tłoczona z najdojrzalszych oliwek

Na greckiej wyspie Zakhynthos panują idealne warunki do uprawy oliwek, dlatego rosną one tam przez cały rok. Te, które wykorzystano do tłoczenia oliwy DOPIA, zebrano z najstarszych drzew oliwnych, a niektóre mają nawet 2000 lat. To gwarantuje jakość i niepowtarzalny, głęboki smak. 

Oliwa tłoczona w młynie z tradycjami

To nie wszystko, bo oliwa z oliwek EXTRA VIRGN DOPIA tłoczona jest w rodzinnym młynie ARISTEON, co z greckiego oznacza "DOSKONAŁOŚĆ". Ta niezwykła wytwórnia oliwy istnieje od 1850 roku, dlatego na oliwkach i oliwie znają się tam jak nigdzie indziej. To daje pewność, że ta oliwa zadowoli Twoje kubki smakowe i spełni wszystkie wymagania!

Tłoczenie ma znaczenie

Doświadczenie w produkcji oliwy jest bardzo istotne, ale równie istotny jest sam proces produkcji. To on gwarantuje najwyższą jakość i zmysłowy smak oliwy. Oliwa Aristeon DOPIA powstaje z najwyższej jakości oliwek, zebranych w najlepszym okresie wzrostu. Dodatkowo, w młynie utrzymywana jest temperatura poniżej 27 stopni, co pomaga zachować właściwości oliwy. 

Certyfikat jakości oliwy Aristeon

Jakość tłoczenia, ekologiczna uprawa oliwek i warunki panujące w tłoczni potwierdzone są specjalnym certyfikatem firmy TUV HELLAS. Ekologiczna oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN DOPIA jest także oznaczona symbolem Chronione Oznaczenie Geograficzne Zakynthos (ChOG).  

Oliwa, która zachowuje świeżość na długo

Co jest największym wrogiem oliwy? Są to: promienie słoneczne i powietrze. Dzięki szczelnie zamkniętej, nieprzezroczystej puszce, masz gwarancję, że oliwa zachowa wszystkie swoje właściwości na bardzo długo. Dodatkowo nakrętka, która szczelnie zamyka się po pierwszym otwarciu, pozwala zachować smak i zapach oliwy na długi czas. A to bardzo ważne, bo oliwa Aristeon EXTRA VIRGIN DOPIA ma bardzo wyrazisty i głęboki smak, który powoduje, że poprawi smak każdej potrawy, do której jej użyjesz. Jednocześnie jest to na tyle delikatny smak, że oliwę lubią nawet dzieci!

Oliwa ARISTEON DOPIA - 5 największych zalet

  1. Oliwki do jej produkcji rosną w idealnym dla siebie klimacie 
  2. Tradycja tłoczenia w młynie Aristeon dają gwarancję jakości
  3. Posiada certyfikaty jakości
  4. Szczelnie zamknięta zachowuje długo swój zapach i smak
  5. Doskonała jako dodatek do bardzo wielu dań 

Do czego stosować oliwę z oliwek?

Jak mogłaś/mogłeś przeczytać powyżej, na oliwie można smażyć. Oliwa z oliwek ma jednak szerokie zastosowanie w kuchni. Oliwa EXTRA VIRGIN doskonale komponuje się z warzywami, sałatkami, czy daniami z makaronem. Idealnie nadaje się także do sosów, czy do obiadowych surówek, a także do grillowanej ryby. 

Doskonała do smażenia

Oliwa EXTRA VIRGIN nadaje się do smażenia! Elementem, który niejako określa, czy można smażyć jedzenie na oliwie z oliwek, jest tzw. punkt dymienia. Jest to graniczny moment, w którym tłuszcz, na którym smażysz danie, zaczyna się spalać, wytwarzając przy tym nieprzyjemną woń. Punkt dymienia wspomnianej oliwy będzie na poziomie 185°- 210°C. Granica może przesuwać się w górę przy oliwach wysokiej jakości, posiadających niską kwasowość i stosowne certyfikaty. Spokojnie można więc wysnuć wniosek, że oliwa z oliwek jest idealna nie tylko na zimno. Sprawdzi się również do obróbki termicznej żywności, w tym także do smażenia. Korzystaj z dobrodziejstw natury, jedząc smacznie i zdrowo!


Dodatkowe informacje

  • Data minimalnej trwałości: 28.11.2025r.
  • Zawartość opakowania: 500 ml.
  • Producent: MILL ARISTAION | LITHAKIA - ZAKYNTHOS, SOULIS - XAIKALIS & SIA EPE
  • Dystrybutor: Bio Organic Foods, ul. Gościnna 16, 16-001 Ignatki
  • UWAGA! Puszka 1 litr jest podatna na wgniecenia w czasie transportu mimo bardzo starannego zabezpieczenia i zapakowania. Oliwa wgnieciona, jeśli nie jest rozszczelniona, zachowuje wszystkie walory smakowe i wartości odżywcze. W przypadku wgniecenia w transporcie, istnieje możliwość dokonania zwrotu towaru przez Państwa, za który zwrócimy pieniądze, ale nie wyślemy oliwy po raz drugi. 
  • DLACZEGO GRECKA OLIWA Z OLIWEK JEST NAJLEPSZA? - PRZECZYTAJ












Często kupowane razem:

  • Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN Dopia 500 ml ARISTEON
  • +
  • Oliwa z oliwek z dodatkiem czosnku 500 ml ARISTEON
  • +
  • Oliwa z oliwek  z dodatkiem chilli 250 ml ARISTEON
  • Cena całkowita: 221,18 zł
16 innych produktów w tej samej kategorii: