

Bezpieczeństwo Płatności
Darmowa wysyłka od 250 zł!
Przejrzysta polityka zwrotów
Wyjątkowa oliwa z oliwek z Grecji, czyli z kraju słynącego z drzew oliwnych. Ta oliwa powstaje ze specjalnie wyselekcjonowanych oliwek, rosnących w najlepszym klimacie i zbieranych w najlepszym momencie wzrostu. Idealnie nadaje się do sałatek, surówek, ryb, mięs, nadaje się również do smażenia. Oliwa Extra Virgin to najzdrowsza odmiana oliwy! Zamknięta w szczelnej puszce, która nie przepuszcza światła i powietrza, co gwarantuje zachowanie smaku, zapachu i walorów zdrowotnych na długo!
Oliwa tłoczona jest w młynie Aristeon, który zajmuje się tłoczeniem oliwy z oliwek od (uwaga!) 1850 roku! To firma z tradycjami i olbrzymim doświadczeniem w przetwórstwie oliwek. Tam oliwa to niemal świętość. Na terenie firmy Aristeon funkcjonuje nie tylko tradycyjny młyn, ale nawet muzeum maszyn, które służą do przetwarzania oliwek. Niektóre eksponaty mają ponad 150 lat!
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia oznacza, że powstaje w procesie mechanicznym, nie jest rafinowana. Zachowuje dzięki temu wszystkie swoje właściwości odżywcze. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest po prostu sokiem z oliwek, a oliwa rafinowana to oliwa podana obróbce chemicznej. Aristeon to oliwa z pierwszego tłoczenia! To jednak nie wszystkie powody, dla których warto kupić BIO oliwę z oliwek. Oto kolejne:
Oliwa Aristeon posiada certyfikat firmy TUV HELLAS i jest oznaczona symbolem Chronione Oznaczenie Geograficzne Zakynthos (ChOG). W tłoczni utrzymywana jest temperatura poniżej 27 stopni, co dodatkowo pozwala zachować walory smakowe oliwy.
Oliwa z oliwek ma szerokie zastosowanie w kuchni. Oliwa doskonale komponuje się z warzywami, sałatkami, czy daniami z makaronem. Idealnie nadaje się także do sosów, czy do obiadowych surówek. Świetnie pasuje do sałatek, jako dodatek do marynaty czy do mięsa. Oliwa extra virgin z pierwszego tłoczenia polecana jest również do smażenia.
TO WŁAŚNIE TAM POWSTAJE OLIWA Z OLIWEK ARISTEON!