Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia EXTRA VIRGIN 100 ml ARISTEON

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia EXTRA VIRGIN 100 ml ARISTEON

gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka gwiazdka
Średnia ocena: 4.1
Na podstawie: 3 ocen
8,99 zł
Brutto
0CE7-27502
21 Przedmioty
    • oliwa z pierwszego tłoczenia EXTRA VIRGIN
    • powstaje z oliwek rosnących idealnym dla siebie klimacie na greckiej wyspie Zakhynthos 
    • znakomity dodatek do potraw 
    • nadaje się do smażenia
    • mała puszka, która zmieści się do niewielkiego plecaka czy torebki

sklep ze zdrową żywnością białystok

Najlepiej spożyć przed: 28.11.2023r.
Ilość

 

Bezpieczeństwo Płatności

 

Darmowa wysyłka od 250 zł!

 

Przejrzysta polityka zwrotów

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia Extra Virgin w puszce o pojemności 100 mililitrów. Oliwa z greckiej wyspy Zakhynthos. 

OLIWA Z OLIWEK ARISTEON TO BEZPIECZNA OLIWA!

Jeśli dbasz o zdrowie, oliwa Aristeon jest dobrym rozwiązaniem dla Ciebie. Dlaczego? Produkt ten daje gwarancję najwyższej jakości, która jest bezpieczna dla Twojego organizmu. Oliwki do wytworzenia oliwy Aristeon są uprawiane w bezpieczny sposób, na uprawach, gdzie stosuje się najwyższe standardy. Tam, na greckiej wyspie Zakhynthos, panują tak idealne warunki do uprawy oliwek. Wraz z oliwą do Twojego organizmu nie przedostaną się żadne niepożądane składniki. 

TRADYCJA MŁYNA ZOBOWIĄZUJE

Wyjątkowy smak i jakość oliwy nie biorą się znikąd. Młyn Aristeon  na greckiej wyspie Zakhynthos, to rodzinna wytwórnia, która ma bardzo bogate tradycje produkcji oliwy. Oliwa z oliwek powstaje tam od 1850 roku! W tym miejscu znają się na oliwie, jak mało gdzie, i kochają to, co robią. Obok młyna znajduje się muzeum, w którym można oglądać eksponaty - maszyny do zbierania oliwek i tłoczenia oliwy.

sklep ze zdrową żywnością białystok

CO TO ZNACZY, ŻE OLIWA Z OLIWEK JEST Z PIERWSZEGO TŁOCZENIA? 

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia oznacza, że powstaje w procesie mechanicznym, nie jest rafinowana. Zachowuje dzięki temu wszystkie swoje właściwości odżywcze. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest po prostu sokiem z oliwek, a oliwa rafinowana to oliwa podana obróbce chemicznej.

OLIWA ARISTEON - TŁOCZENIE MA ZNACZENIE! 

Doświadczenie w produkcji oliwy jest bardzo istotne, ale równie istotny jest sam proces produkcji. To on gwarantuje najwyższą jakość i zmysłowy smak oliwy. Oliwa Aristeon powstaje z najwyższej jakości oliwek, zebranych w najlepszym okresie wzrostu. Dodatkowo, w młynie utrzymywana jest temperatura poniżej 27 stopni, co pomaga zachować właściwości oliwy. 

CERTYFIKAT JAKOŚCI 

Jakość produkcji, najwyższa jakość uprawy oliwek i warunki panujące w tłoczni potwierdzone są specjalnym certyfikatem firmy TUV HELLAS. Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN z pierwszego tłoczenia jest także oznaczona symbolem Chronione Oznaczenie Geograficzne Zakynthos (ChOG).  

SZCZELNIE ZAMKNIĘTA PUSZKA W OLIWIE ARISTEON EXTRA VIRGIN

Co jest największym wrogiem oliwy? Są to: promienie słoneczne i powietrze. Dzięki szczelnie zamkniętej, nieprzezroczystej puszce, masz gwarancję, że oliwa zachowa wszystkie swoje właściwości. Dodatkowo nakrętka, która szczelnie zamyka się po pierwszym otwarciu, pozwala zachować smak i zapach oliwy na bardzo długo...

A jest czego strzec! Oliwa Aristeon ma bardzo wyrazisty i głęboki smak, który powoduje, że oliwa poprawi smak każdej potrawy, do której jej użyjesz. Jednocześnie jest to na tyle delikatny smak, że oliwę lubią nawet dzieci!

OLIWA Z OLIWEK DOSKONAŁA DO SMAŻENIA

Oliwa EXTRA VIRGIN z pierwszego tłoczenia nadaje się do smażenia! Elementem, który niejako określa, czy można smażyć jedzenie na oliwie z oliwek, jest tzw. punkt dymienia. Jest to graniczny moment, w którym tłuszcz, na którym smażysz danie, zaczyna się spalać, wytwarzając przy tym nieprzyjemną woń. Punkt dymienia wspomnianej oliwy będzie na poziomie 185°- 210°C. Granica może przesuwać się w górę przy oliwach wysokiej jakości, posiadających niską kwasowość i stosowne certyfikaty. Spokojnie można więc wysnuć wniosek, że oliwa z oliwek jest idealna nie tylko na zimno. Sprawdzi się również do obróbki termicznej żywności, w tym także do smażenia. Korzystaj z dobrodziejstw natury, jedząc smacznie i zdrowo!

5 NAJWIĘKSZYCH ZALET OLIWY ARISTEON Z PIERWSZEGO TŁOCZENIA

  1. Oliwki do jej produkcji rosną w idealnym dla siebie klimacie
  2. Tradycja tłoczenia w młynie Aristeon dają gwarancję jakości
  3. Posiada certyfikaty jakości
  4. Szczelnie zamknięta zachowuje długo swój zapach i smak
  5. Doskonała jako dodatek do bardzo wielu dań 

Oliwa EXTRA VIRGIN powstaje z pierwszego tłoczenia na zimno. Jest zielonego koloru o delikatnie gęstej konsystencji.  

sklep ze zdrową żywnością białystok

WŁAŚCIWOŚCI ZDROWOTNE OLIWY Z OLIWEK

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone mogą pełnić ochronną rolę w profilaktyce miażdżycy i chorób serca, jako składnik zastępujący tłuszcze nasycone.wasy tłuszczowe wykazują bardzo istotny wpływ na zdrowie organizmu ludzkiego.

Wchodzą one w skład wielu preparatów leczniczych i suplementów diety. Mają bardzo istotne znaczenie w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia. Kwasy te w wieloraki sposób wpływają na układ sercowo-naczyniowy:

  • wpływają korzystnie na profil lipidowy, obniżają zawartość triglicerydów, cholesterolu całkowitego, cholesterolu frakcji LDL i VLDL oraz wolnych kwasów tłuszczowych
  • działają antyarytmicznie 
  • mają korzystny wpływ na ciśnienie krwi 
  • działają antyagregacyjnie, czyli przeciwzakrzepowo,
  • wykazują korzystny wpływ na śródbłonek naczyń
  • oddziaływują przeciwzapalnie

Oliwa z oliwek po prostu oczyszcza nasz organizm

Z badań (...) wynika, że skwalen, zawarty w oliwie z oliwek wykazuje działanie chroniące przed tworzeniem i rozwojem komórek rakowych. 

Wykazano, że działanie β-sitosterolu na komórki nabłonka polega na zwiększeniu apoptozy, czyli samozniszczeniu komórek rakowych. Badacze  zaobserwowali, że β-sitosterol zmniejszył wzrost raka prostaty o 24%. Naukowcy wskazują jednak, że najwyższe właściwości zdrowotne wykazuje oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN. 

(fragment opracowania S.A. Gheribi "Właściwości zdrowotne oliwy z oliwek" Uniwersytet Łódzki, 2007)

DO CZEGO STOSOWAĆ OLIWĘ Z OLIWEK? 

Oliwa z oliwek ma szerokie zastosowanie w kuchni. Oliwa doskonale komponuje się z warzywami, sałatkami, czy daniami z makaronem. Idealnie nadaje się także do sosów, czy do obiadowych surówek. Świetnie pasuje do sałatek, jako dodatek do marynaty czy do mięsa.

Data minimalnej trwałości:

28.11.2023r.

Zawartość opakowania:
100 ml.
 
Producent:
MILL ARISTAION | LITHAKIA - ZAKYNTHOS
SOULIS - XAIKALIS & SIA EPE
COORDINATES   Latitude 37.72297 / Longitude 20.83592
sklep ze zdrową żywnością białystok
 
Dystrybutor:
Bio Organic Foods
ul. Gościnna 16
16-001 Ignatki

sklep ze zdrową żywnością białystok

Specyficzne kody
Opinie
Napisz swoją opinię

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia EXTRA VIRGIN 100 ml ARISTEON

    • oliwa z pierwszego tłoczenia EXTRA VIRGIN
    • powstaje z oliwek rosnących idealnym dla siebie klimacie na greckiej wyspie Zakhynthos 
    • znakomity dodatek do potraw 
    • nadaje się do smażenia
    • mała puszka, która zmieści się do niewielkiego plecaka czy torebki

sklep ze zdrową żywnością białystok

Najlepiej spożyć przed: 28.11.2023r.
Napisz swoją opinię

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii: