

(11,99 zł /100 ml)
BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!
a także odroczone i ratalne
Ubezpieczenie zakupów do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
10% rabatu na stałe w programie lojalnościowym
Oliwa z oliwek z cytryną to doskonałe połączenie oliwek i świeżych cytryn, które dodawane są w całości podczas produkcji. Ta oliwka jest idealna do sałatek, grillowanych ryb i mięs. Jej smak jest tak delikatny, że polubią go także dzieci! Oliwa z oliwek i cytryna to połączenie doskonałe. I to nie przypadek, bo ARISTEON, czyli nazwa młyna, w której ta oliwa powstaje, oznacza z greckiego "DOSKONAŁOŚĆ". Mała puszka jest bardzo poręczna i idealnie nadaje się do zabrania jej a wolny weekend czy wypad za miasto lub do pracy.
Oliwę z oliwek Aristeon tłoczy się z najwyższej jakości oliwek, rosnących na przepięknej, greckiej wyspie Zakhynthos. To tam mają idealne warunki do wzrostu przez cały rok. Te, które trafiają do młyna Aristeon, zbierane są w najlepszym momencie wzrostu, kiedy zdecydowanie najlepiej nadają się do tłoczenia i oddają w zamian najlepszy zapach i smak.
Najwyższa jakość oliwek jest bardzo istotna, ale równie istotny jest sam proces tłoczenia oliwy. To on gwarantuje najwyższą jakość i zmysłowy smak. Dodatkowo, w młynie utrzymywana jest idealna dla oliwek temperatura poniżej 27 stopni, co pomaga zachować wyjątkowe właściwości oliwy z cytryną.
Wyjątkowy smak i jakość oliwy nie biorą się znikąd. Żeby finalnie powstał produkt tak wysokiej jakości, trzeba mieć doświadczenie. Młyn Aristeon na greckiej wyspie Zakhynthos, to rodzinna wytwórnia, która ma bardzo bogate tradycje w tłoczeniu oliwy. Oliwa z oliwek powstaje tam od 1850 roku! W tym miejscu znają się na oliwie, jak mało gdzie, i kochają to, co robią. Obok młyna znajduje się muzeum, w którym można oglądać eksponaty - maszyny do zbierania oliwek i tłoczenia oliwy.
Co jest największym wrogiem oliwy? Są to: promienie słoneczne i powietrze. Dzięki szczelnie zamkniętej, nieprzezroczystej puszce, masz gwarancję, że oliwa zachowa wszystkie swoje właściwości. Dodatkowo nakrętka, która szczelnie zamyka się po pierwszym otwarciu, pozwala zachować smak i zapach oliwy na bardzo długo... Posiada niską kwasowość i intensywny zapach.
Jakość produkcji, staranna uprawa oliwek i warunki panujące w tłoczni potwierdzone są specjalnym certyfikatem firmy TUV HELLAS. Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny jest także oznaczona symbolem Chronione Oznaczenie Geograficzne Zakynthos (ChOG).
Oliwa z oliwek ma szerokie zastosowanie w kuchni. Oliwa doskonale komponuje się z warzywami, sałatkami, czy daniami z makaronem. Idealnie nadaje się także do sosów, czy do obiadowych surówek. Oliwa z dodatkiem cytryny ma niską kwasowość i intensywny zapach. Świetnie pasuje do sałatek, jako dodatek do marynaty do mięsa oraz słodkich wyrobów.