Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN Dopia 100 ml ARISTEON

Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN Dopia 100 ml ARISTEON

19,99 zł

(15,99 zł /100 ml)

Brutto
5050-6887F
Kup do 14:00 pon-pt
Wysyłka jeszcze dziś!
  • Oliwa z greckiej wyspy Zakhynthos 
  • LIMITOWANA EDYCJA DOPIA - oliwa z oliwek odmiany Koroneiki, zebranych z najstarszych drzew oliwnych w Grecji
  • szczelna puszka gwarantuje jakość i świeżość na długo
  • oznaczona symbolem Chronione Oznaczenie Geograficzne - potwierdza to lokalne pochodzenie
  • idealna do sałatek, mięs, dipów, ciast
  • data minimalnej trwałości: 28.11.2026r.

Ilość

  Paczkomat 11,99 zł / Orlen Paczka 7,99 zł / Kurier InPost 13,99 zł / DPD 12,16 zł

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!

  Bezpieczne płatności BLIK, kartą

a także odroczone i ratalne

 

Ubezpieczenie zakupów do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

 

10% rabatu na stałe w programie lojalnościowym

Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN DOPIA z rodzinnego, greckiego młyna Aristeon

To limitowana oliwa tłoczona z oliwek pochodzących z najstarszych drzew oliwnych na greckiej wyspie Zakhynthos! To prawdziwa uczta dla koneserów oliwy z oliwek dostępna tylko przez krótki czas w roku. Puszka o pojemności 100 mililitrów jest bardzo poręczna i możesz ją zabrać ze sobą na wycieczkę, czy do pracy! Oliwa DOPIA świetnie pasuje do sosów, dipów, dań pieczonych, grillowanych, a także do sałatek, surówek. Puszka nie przepuszcza światła i powietrza, co gwarantuje smak i jakość na długo! Oliwa oznaczona jest symbolem Chronione Oznaczenie Geograficzne - to gwarancja lokalnego pochodzenia oliwy. 

Oliwa z oliwek - oliwek najwyższej jakości

Na greckiej wyspie Zakhynthos panują idealne warunki do uprawy oliwek, dlatego rosną one tam przez cały rok. Te, które zebrano do tłoczenia oliwy DOPIA, zebrano w ich najlepszym momencie wzrostu, z najstarszych drzew oliwnych. Niektóre mają nawet 2000 lat. To gwarantuje jakość i niepowtarzalny smak. Oliwa jest idealna dla koneserów oliwy. Każdy z Was powinien spróbować jej chociaż raz.

Tradycja młyna, której możesz zaufać

To nie wszystko, bo oliwa z oliwek EXTRA VIRGN DOPIA tłoczona jest w lokalnym, rodzinnym młynie ARISTEON, co z greckiego oznacza "DOSKONAŁOŚĆ". Młyn istnieje od 1850 roku, dlatego na oliwkach i oliwie znają się tam jak nigdzie indziej. To daje gwarancję najwyższej jakości, głębokiego smaku i bogatych właściwości oliwy. 

Tłoczenie ma znaczenie

Doświadczenie w tłoczeniu oliwy jest bardzo istotne, ale równie istotny jest sam proces tłoczenia. To on gwarantuje najwyższą jakość i zmysłowy smak. Oliwa Aristeon DOPIA powstaje z najwyższej jakości oliwek, zebranych w najlepszym okresie wzrostu. Dodatkowo, w młynie utrzymywana jest temperatura poniżej 27 stopni, co pomaga zachować właściwości oliwy i jej walory smakowe na długo. 

Certyfikaty jakości

Jakość produkcji, ekologiczna uprawa oliwek i warunki panujące w tłoczni potwierdzone są specjalnym certyfikatem firmy TUV HELLAS. Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN DOPIA jest także oznaczona symbolem Chronione Oznaczenie Geograficzne Zakynthos (ChOG). Symbol potwierdza, że oliwki rosną w tym właśnie regionie, a oliwa tłoczona jest na Zakynthos. 

Oliwa zachowuje świeżość na długo

Dzięki szczelnie zamkniętej, nieprzezroczystej puszce, która nie dopuszcza światła i powietrza, masz gwarancję, że oliwa zachowa wszystkie swoje właściwości. Dodatkowo nakrętka, która szczelnie zamyka się po pierwszym otwarciu, pozwala zachować smak i zapach oliwy na bardzo długo.

Wyrazisty, łagodny smak

Oliwa Aristeon EXTRA VIRGIN DOPIA ma bardzo wyrazisty i głęboki smak, który powoduje, że oliwa poprawi smak każdej potrawy, do której jej użyjesz. Jednocześnie jest to na tyle delikatny smak, że oliwę lubią nawet dzieci!

Do czego możesz stosować oliwę?

Oliwa z oliwek ma szerokie zastosowanie w kuchni. Oliwa EXTRA VIRGIN doskonale komponuje się z warzywami, sałatkami, czy daniami z makaronem. Idealnie nadaje się także do sosów, czy do obiadowych surówek, a także do grillowanej ryby. 

Oliwa bardzo dobra do smażenia

Oliwa EXTRA VIRGIN nadaje się też do smażenia! Elementem, który niejako określa, czy można smażyć jedzenie na oliwie z oliwek, jest tzw. punkt dymienia. Jest to graniczny moment, w którym tłuszcz, na którym smażysz danie, zaczyna się spalać, wytwarzając przy tym nieprzyjemną woń. Punkt dymienia wspomnianej oliwy będzie na poziomie 185°- 210°C. Granica może przesuwać się w górę przy oliwach wysokiej jakości, posiadających niską kwasowość i stosowne certyfikaty. Spokojnie można więc wysnuć wniosek, że oliwa z oliwek jest idealna nie tylko na zimno. Sprawdzi się również do obróbki termicznej żywności, w tym także do smażenia. Korzystaj z dobrodziejstw natury, jedząc smacznie i zdrowo!

5 największych zalet oliwy Aristeon

  1. Oliwki do jej produkcji rosną w idealnym dla siebie klimacie 
  2. Tradycja tłoczenia w młynie Aristeon dają gwarancję jakości
  3. Posiada certyfikaty jakości
  4. Szczelnie zamknięta zachowuje długo swój zapach i smak
  5. Doskonała jako dodatek do bardzo wielu dań 

Dodatkowe informacje

16 innych produktów w tej samej kategorii: