

(8,12 zł /100 g)
BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!
a także BLIK i One to Click
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Nasiona na kiełki lucerny to roślina w bardzo wczesnej fazie wzrostu, kiedy cechuje się bardzo wieloma łatwo przyswajalnymi witaminami i składnikami odżywczymi. Wzmacniają odporność, spowalniają procesy starzenia, zwiększają witalność. Możesz dodać je do bardzo wielu dań, na ciepło, na zimno, do przekąsek a nawet koktajli!
Dążąc do zapewnienia swego istnienia poprzez kolejne pokolenia organizmy żywe koncentrują w nasieniu najcenniejsze wartości odżywcze. Natura jednak w pełni udostępnia te wartości dopiero po uzyskaniu sygnału, że rodzi się nowe życie. To cudowne ożywienie łączy się z ułatwieniem spożytkowania wielu nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin, enzymów, mikro- i makro-elementów, a także węglowodanów i białek w wyjątkowo łatwo przyswajalnej postaci. Co zawierają kiełki lucerny i jakie mają właściwości?
Z tego powodu kiełki lucerny polecane są osobom, które:
Kiełkowanie nasion jest złożonym procesem biochemicznym, podczas którego uśpione siły witalne rośliny w sposób naturalny przywracane są do wzmożonej aktywności biologicznej. Forma kiełkowania i żywe barwy tworzą tworzą walory ozdobne w połączeniu z wyjątkowymi zaletami konsumpcyjnymi, w sposób istotny uzupełniają wartości odżywcze pożywienia. Pamiętajmy, że wzbogacając domowe menu możemy również zadbać o swoje zdrowie. Jak więc wzbogacić menu kiełkami lucerny? Do czego można ją zastosować?
Zalecana porcja kiełków do spożycia dziennie jest niewielka, dlatego możesz dosypywać je do bardzo wielu potraw, w niewielkich ilościach. Dobrze komponują się z zupami, sosami, daniami z mięsem i warzywami. Możesz dodać kiełki lucerny do sałatek, kanapek i innych przekąsek. Jeśli pokroisz kiełki Alfalfa jak szczypiorek - dodaj je do twarożku, a poprawisz jego smak!
Jeśli chcesz szybko i właściwie wyhodować lucernę, użyj do tego KIEŁKOWNICY ZE ZDROWEGO SKLEPU.
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Składniki
Sposób przygotowania
Ucieramy twaróg z serem roquefort i śmietaną na jednolitą masę. Dodajemy drobno posiekany szczypior, odkładając 6 długich i grubych łodyżek. Farszem smarujemy plastry łososia, posypujemy kiełkami, zwijamy w rulony i przekrawamy je na pół. Każdą porcję obwiązujemy łodyżką szczypioru.