Nasiona na kiełki  Alfalfa Lucerna Diet Food 80 g

Nasiona na kiełki Alfalfa Lucerna Diet Food 80 g

6,50 zł

(8,12 zł /100 g)

Brutto
12D0-427EE
  • nasiona na kiełki lucerny
  • bardzo zdrowe, z witaminami i składnikami odżywczymi
  • znakomity dodatek do wielu dań
  • w opisie znajdziesz przepis na roladki z łososia z kiełkami

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość
Niestety, obecnie nie mamy tego produktu

  InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!

  Płatności ratalne i odroczone!

a także BLIK i One to Click

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Nasiona na kiełki lucerny Alfalfa - Diet Food - takie niewielkie a tak wiele potrafią!

Nasiona na kiełki lucerny to roślina w bardzo wczesnej fazie wzrostu, kiedy cechuje się bardzo wieloma łatwo przyswajalnymi witaminami i składnikami odżywczymi. Wzmacniają odporność, spowalniają procesy starzenia, zwiększają witalność. Możesz dodać je do bardzo wielu dań, na ciepło, na zimno, do przekąsek a nawet koktajli! 

Kiełki lucerny Alfalfa - właściwości

Dążąc do zapewnienia swego istnienia poprzez kolejne pokolenia organizmy żywe koncentrują w nasieniu najcenniejsze wartości odżywcze. Natura jednak w pełni udostępnia te wartości dopiero po uzyskaniu sygnału, że rodzi się nowe życie. To cudowne ożywienie łączy się z ułatwieniem spożytkowania wielu nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin, enzymów, mikro- i makro-elementów, a także węglowodanów i białek w wyjątkowo łatwo przyswajalnej postaci. Co zawierają kiełki lucerny i jakie mają właściwości? 

  • jest jednym z najbogatszych źródeł żelaza - poprawia stan krwi, zapobiega anemii 
  • zawiera dużo chlorofilu, który poprawia odporność organizmu i odtruwa go, usuwając z niego toksyny
  • jest bogata w beta-karoten, witaminy B, C, D, E i K
  • dostarcza organizmowi bardzo wiele minerałów: potas, żelazo, wapń, magnez, mangan, krzem i fosfor

Z tego powodu kiełki lucerny polecane są osobom, które: 

  • mają problemy z układem pokarmowym - cierpią na wrzody, wzdęcie, problemy trawienne
  • chcą poprawić stan jelit - lucerna sprzyja rozwojowi dobrych bakterii w jelitach
  • chorują na dnę moczanową 
  • cierpią na problemy z układem moczowym 
  • mają podwyższony poziom złego cholesterolu w organizmie 

Kiełki lucerny Alfalfa - do czego stosować?

Kiełkowanie nasion jest złożonym procesem biochemicznym, podczas którego uśpione siły witalne rośliny w sposób naturalny przywracane są do wzmożonej aktywności biologicznej. Forma kiełkowania i żywe barwy tworzą tworzą walory ozdobne w połączeniu z wyjątkowymi zaletami konsumpcyjnymi, w sposób istotny uzupełniają wartości odżywcze pożywienia. Pamiętajmy, że wzbogacając domowe menu możemy również zadbać o swoje zdrowie. Jak więc wzbogacić menu kiełkami lucerny? Do czego można ją zastosować? 

Zalecana porcja kiełków do spożycia dziennie jest niewielka, dlatego możesz dosypywać je do bardzo wielu potraw, w niewielkich ilościach. Dobrze komponują się z zupami, sosami, daniami z mięsem i warzywami. Możesz dodać kiełki lucerny do sałatek, kanapek i innych przekąsek. Jeśli pokroisz kiełki Alfalfa jak szczypiorek - dodaj je do twarożku, a poprawisz jego smak! 

Jeśli chcesz szybko i właściwie wyhodować lucernę, użyj do tego KIEŁKOWNICY ZE ZDROWEGO SKLEPU

Nasiona na kiełki lucerny - dodatkowe informacje

  • Masa netto: 80 g
  • Pochodzenie: Włochy
  • Wyprodukowane przez: Diet-Food, Magazyn zbytu: Warszawa, ul. Żeromskiego 66
  • Informacje dodatkowe: Nasiona niezaprawiane, siła kiełkowania - kontrolowana.
  • Uwaga: dla zachowania pełnej siły kiełkowania - nasiona do czasu wysiewu chronić przed światłem. W czasie kiełkowania nawadniać 2 razy na dobę.
  • Przechowywać w suchym miejscu.

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Kiełki Alfalfa przepis: Roladki z łososia z mieszanką kiełków

Składniki

  • 50 g twarogu
  • 50 g sera roquefort
  • 2 łyżki śmietany
  • 3 plastry wędzonego łososia
  • 40 g mieszanki kiełków (np. lucerny i rzeżuchy)
  • 1/2 pęczka szczypioru

Sposób przygotowania

Ucieramy twaróg z serem roquefort i śmietaną na jednolitą masę. Dodajemy drobno posiekany szczypior, odkładając 6 długich i grubych łodyżek. Farszem smarujemy plastry łososia, posypujemy kiełkami, zwijamy w rulony i przekrawamy je na pół. Każdą porcję obwiązujemy łodyżką szczypioru.

DIET-FOOD