Makaron bezglutenowy świderki - bez glutenu, wegański
- Idealny makaron dla osób, które są uczulone na gluten, w popularnym kształcie świderków.
- Firma Bezgluten jest wiodącym w Polsce producentem żywności bezglutenowej, dlatego szczególną uwagę przykłada do tego z jakich surowców tworzone są produkty dla Państwa.
- Źródło błonnika pokarmowego.
- Makaron znakomity dla wegan i wegetarian.
- Makaron FUSILLI stworzono z dwóch składników - mąki ryżowej i mąki kukurydzianej. To składniki bez glutenu, ale w smaku makaron bardzo dobrze odzwierciedla smak klasycznego makaronu.
Świderki bez glutenu - makaron do wszystkiego!
Lubisz pyszny rosół z makaronem? Uwielbiasz sos z mięsa czy warzyw i makaron do tego? Niestety, nie możesz jeść glutenu, więc wydaje Ci się, że musisz zrezygnować z tych pyszności? Nic bardziej mylnego! Dla takich osób jak Ty jest bezglutenowy makaron FUSILLI, czyli świderki! Możesz dzięki niemu cieszyć się swoimi ulubionymi potrawami z makaronem i jeść je ze smakiem. Makaron idealny dla osób z nietolerancją glutenu, dla osób z celiakią, świetny makaron dla osób stosujących dietę bezglutenową z innego powodu.
Do czego możesz stosować makaron Fusilli?
- do rosołu
- do zup, m.in. zupy pomidorowej
- do sosów z mięsem czy warzywami
- do słodkich deserów z makaronem
- do dań z gotowymi sosami do makaronów
Makaron dla wegetarian
Ze względu na brak składników pochodzenia zwierzęcego, makaron FUSILLI jest znakomitym produktem dla wegetarian i wegan. Nie zawiera jaj, mleka, ani żadnych innych dodatków odzwierzęcych. Szukasz makaronu dla wegan? Bardzo proszę, właśnie go znalazłeś! :)
To jakość daje smak
Makaron FUSILLI to produkt polskiej marki BEZGLUTEN. Firma w zakresie produkcji produktów bezglutenowych jest bezkompromisowa i stanowcza. Oferuje tylko produkty spełniające wszystkie wymagania, posiadające wszelkie możliwe certyfikaty i wyniki badań. Wszystko po to, by zasiadając do stołu z pełnym przekonaniem i spokojem mogli Państwo cieszyć się jakością ich wyrobów.
Dodatkowe informacje
- Składniki: mąka kukurydziana, mąka ryżowa.
- Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1499 kJ/ 352 kcal; Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g; Węglowodany: 80 g w tym cukry: 1,4 g; Błonnik: 1,9 g; Białko: 6,2 g; Sól: 0,02 g
- Masa netto: 400 g
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Sposób przyrządzania: Zagotować wodę. Wrzącą wodę lekko osolić, dodać trochę oleju. Na wrzącą wodę wrzucić makaron. Gotować 6-7 minut. Makaron odcedzić i przepłukać zimną wodą.
- Producent: Wytwórnia Artykułów Bezglutenowych BEZGLUTEN s.c. Posądza 128 32-104 Koniusza, k.Krakowa.
