BIO Makaron z czerwonej soczewicy bezglutenowy (świderki) 300 g
(5,01 zł /100 g)
- bezglutenowy makaron z soczewicy czerwonej
- ekologiczne składniki
- posiada certyfikat BIO
- wysoka zawartość białka roślinnego
- makaron dla wegan i wegetarian
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Bezglutenowy, BIO makaron z soczewicy o wysokiej zawartości białka roślinnego.
Odkryj niepowtarzalny smak zdrowego stylu życia dzięki naszemu bezglutenowemu, BIO makaronowi z soczewicy, bogatemu w łatwo przyswajalne białko roślinne. Czerwona soczewica, charakteryzująca się niską kalorycznością i niskim indeksem glikemicznym, nie tylko wspiera utrzymanie energii, ale również sprawia, że nasz makaron jest idealnym wyborem dla osób zwracających uwagę na dietę. Dodatkowo, wysoka zawartość kwasu foliowego i żelaza sprawia, że produkt ten jest wartościowym wsparciem dla kobiet w ciąży i osób z anemią. Soczewica korzystnie wpływa na cerę, poprawia pracę układu pokarmowego i przemianę materii. Dzięki temu nasz makaron wspomaga proces odchudzania, stanowiąc jednocześnie urozmaiconą alternatywę dla tych, którzy dbają o linię i zróżnicowaną dietę. Wybierz nasz makaron z soczewicy i połącz przyjemność jedzenia z korzyściami dla zdrowia.
Ekologiczny makaron z soczewicy
Makaron z czerwonej soczewicy to ekologiczny makaron z certyfikatem BIO. Co to oznacza? Soczewica, którą wykorzystano do produkcji makaronu, uprawiana była w sposób ekologiczny, z wykorzystaniem wyłącznie naturalnych metod. Nie ma szans, żeby były w nim pestycydy, herbicydy i chemiczne środki ochrony roślin. Uprawa soczewicy spełnia najwyższe standardy jakości BIO i podlega ścisłej kontroli.
Makaron bez glutenu - na stałe w Twoim menu!
Jeśli jesteś osobą z celiakią, nie tolerujesz glutenu albo postanowiłeś/postanowiłaś zrezygnować z glutenu, ten makaron jest dla Ciebie! Dzięki temu, że w Twojej kuchni będzie bezglutenowy makaron z soczewicy, będziesz mogła/mógł cieszyć się pysznym smakiem swoich ulubionych dań z makaronem, bez obaw o kłopoty zdrowotne.
Makaron z soczewicy świderki w Twojej kuchni
Makaron z soczewicy w formie świderków - niezastąpiony element Twojej kuchni. Doskonały do przyrządzania zup, w tym rosołu, świetnie komponuje się z różnorodnymi sosami, zarówno mięsnymi, jak i warzywnymi. Nadaje się również doskonale do dań podawanych z gotowym sosem do makaronów. Jego wszechstronność sprawia, że to idealny składnik do przygotowywania smakowitych zapiekanek. Dodaj makaron z soczewicy do swoich potraw i odkryj nowe możliwości kulinarnego kreowania.
Właściwości soczewicy
Soczewica jest lekkostrawna, dzięki czemu może być spożywana przez osoby z problemami układu pokarmowego. Ma dużo błonnika, który redukuje poziom złego cholesterolu. Dodatkowo soczewica ma dużo żelaza, kwasu foliowego i witaminy B12, które zapobiegają anemii. Ponadto, soczewica jest źródłem: witaminy C, wapnia, magnezu, fosforu, żelaza, potasu, sodu i cynku.
Dodatkowe informacje
- Sposób przygotowania: Gotować ok. 8 minut
- Skład: mąka z czerwonej soczewicy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1453 kJ / 343 kcal; Tłuszcz: 1,70 g; w tym kwasy nasycone: 0,30 g;; Węglowodany: 56 g; w tym cukry: 2,20 g; Białko: 23 g; Sól: <0,01 g
- Producent: ALB • GOLD Teigwaren Im Grindel 1 D - 72818 Trochtelfingen Niemcy
- Dystrybutor: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
PRODUKT EKOLOGICZNY PRODUKT WEGAŃSKI