BIO Makaron z czerwonej soczewicy bezglutenowy (świderki) 300 g

BIO Makaron z czerwonej soczewicy bezglutenowy (świderki) 300 g

15,05 zł

(5,01 zł /100 g)

Brutto
FDC3-58942
  • bezglutenowy makaron z soczewicy czerwonej
  • ekologiczne składniki
  • posiada certyfikat BIO
  • wysoka zawartość białka roślinnego
  • makaron dla wegan i wegetarian

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

 

InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

 

Płatności ratalne i odroczone!

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Bezglutenowy, BIO makaron z soczewicy o wysokiej zawartości białka roślinnego.

Odkryj niepowtarzalny smak zdrowego stylu życia dzięki naszemu bezglutenowemu, BIO makaronowi z soczewicy, bogatemu w łatwo przyswajalne białko roślinne. Czerwona soczewica, charakteryzująca się niską kalorycznością i niskim indeksem glikemicznym, nie tylko wspiera utrzymanie energii, ale również sprawia, że nasz makaron jest idealnym wyborem dla osób zwracających uwagę na dietę. Dodatkowo, wysoka zawartość kwasu foliowego i żelaza sprawia, że produkt ten jest wartościowym wsparciem dla kobiet w ciąży i osób z anemią. Soczewica korzystnie wpływa na cerę, poprawia pracę układu pokarmowego i przemianę materii. Dzięki temu nasz makaron wspomaga proces odchudzania, stanowiąc jednocześnie urozmaiconą alternatywę dla tych, którzy dbają o linię i zróżnicowaną dietę. Wybierz nasz makaron z soczewicy i połącz przyjemność jedzenia z korzyściami dla zdrowia.

Ekologiczny makaron z soczewicy

Makaron z czerwonej soczewicy to ekologiczny makaron z certyfikatem BIO. Co to oznacza? Soczewica, którą wykorzystano do produkcji makaronu, uprawiana była w sposób ekologiczny, z wykorzystaniem wyłącznie naturalnych metod. Nie ma szans, żeby były w nim pestycydy, herbicydy i chemiczne środki ochrony roślin. Uprawa soczewicy spełnia najwyższe standardy jakości BIO i podlega ścisłej kontroli. 

Makaron bez glutenu - na stałe w Twoim menu!

Jeśli jesteś osobą z celiakią, nie tolerujesz glutenu albo postanowiłeś/postanowiłaś zrezygnować z glutenu, ten makaron jest dla Ciebie! Dzięki temu, że w Twojej kuchni będzie bezglutenowy makaron z soczewicy, będziesz mogła/mógł cieszyć się pysznym smakiem swoich ulubionych dań z makaronem, bez obaw o kłopoty zdrowotne. 

Makaron z soczewicy świderki w Twojej kuchni

Makaron z soczewicy w formie świderków - niezastąpiony element Twojej kuchni. Doskonały do przyrządzania zup, w tym rosołu, świetnie komponuje się z różnorodnymi sosami, zarówno mięsnymi, jak i warzywnymi. Nadaje się również doskonale do dań podawanych z gotowym sosem do makaronów. Jego wszechstronność sprawia, że to idealny składnik do przygotowywania smakowitych zapiekanek. Dodaj makaron z soczewicy do swoich potraw i odkryj nowe możliwości kulinarnego kreowania.

Właściwości soczewicy

Soczewica jest lekkostrawna, dzięki czemu może być spożywana przez osoby z problemami układu pokarmowego. Ma dużo błonnika, który redukuje poziom złego cholesterolu. Dodatkowo soczewica ma dużo żelaza, kwasu foliowego i witaminy B12, które zapobiegają anemii. Ponadto, soczewica jest źródłem: witaminy C, wapnia, magnezu, fosforu, żelaza, potasu, sodu i cynku. 


Dodatkowe informacje

  • Sposób przygotowania: Gotować ok. 8 minut
  • Skład: mąka z czerwonej soczewicy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1453 kJ / 343 kcal; Tłuszcz: 1,70 g; w tym kwasy nasycone: 0,30 g;; Węglowodany: 56 g; w tym cukry: 2,20 g; Białko: 23 g; Sól: <0,01 g
  • Producent: ALB • GOLD Teigwaren Im Grindel 1 D - 72818 Trochtelfingen Niemcy
  • Dystrybutor: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

sklep ze zdrową żywnością białystok

PRODUKT EKOLOGICZNY  sklep ze zdrową żywnością białystok PRODUKT WEGAŃSKI