Herbata ajurwedyjska KARAVI - nietolerancja i wrażliwość trawienna

Herbata ajurwedyjska KARAVI - nietolerancja i wrażliwość trawienna

Zniżka 9,50 zł
24,50 zł 34,00 zł
Brutto Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 18,14 zł
A4A4-29954
  • tradycyjna, nepalska herbata ajurwedyjska Karavi
  • ręcznie zbierana u podnóża Himalajów
  • zgodnie z tradycyjną medycyną łagodzi objawy nadwrażliwości trawiennej
  • ma bardzo wyrazisty, głęboki smak
Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Bezpieczeństwo Płatności

 

Darmowa wysyłka od 250 zł!

 

Przejrzysta polityka zwrotów

Karavi - tradycyjna herbata ajurwedyjska na nietolerancje pokarmowe - suplement diety

  • Glycyrrhiza glabra korzystnie działa na optymalne trawienie u alergików
  • Curcuma longa pomaga usuwać toksyny z układu trawiennego
  • Foeniculum vulgare wspomaga trawienie oraz oczyszczanie
  • Terminalia chebula korzystnie wpływa na pracę żołądka i jelit
  • Terminalia bellirica pozytywnie wpływa na trawienie oraz perystaltykę jelit
  • Emblica officinalis harmonizuje czynność układu trawiennego

Karavi - herbata ajurwedyjska - dodatkowe informacje

  • Składniki: Zingiber officinale (imbir lekarski-korzeń), Terminalia chebula (migdałecznik chebułowiec-owoc), Curcuma longa (kurkuma długa-kłącze), Ocium sanctum (bazylia święta-ziele), Carum carvi (kminek zwyczajny-owoc), Glycyrrhiza glabra (lukrecja głądka-korzeń), Rubia cordifolia (Indian marzanna-korzeń), Emblica officinalis (liściokwiat garbnikowy-owoc),  Terminalia bellirica (Bibhitaka-owoc), Plumbago zeylanica (Grafit zeylanica-liść), Asparagus racemosus (szparagi-korzeń), Trigonella foenum-greacum (kozieradka pospolita-nasienie), Cuminum cyminum (kmin rzymski-owoc).
  • Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Pamiętaj, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji.
  • Sposób użycia: Zaleca się spożywać 6 gram produktu dziennie. Jedną łyżeczkę suszu roślinnego tj.: 2 g zaleć ok. 200 ml wrzątku i gotować do 3 minut, gotową herbatkę spożywać ciepłą lub gorącą trzy  razy dziennie najlepiej przed jedzeniem. W razie potrzeby można słodzić miodem.
  • Nie przekraczać zalecanej  porcji do spożycia w ciągu dnia.  Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.
  • Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
  • Najlepiej spożyć przed: 30.06.2023 r.
  • Numer partii produkcyjnej:  na spodzie opakowania
  • Masa netto : 100 g
  • Masa netto jednej dziennej porcji produktu: 6 g
  • Ilość porcji w opakowaniu: 16
  • Producent:  Everest Ayurveda (P) L.t.d., Nepal

 

 

 

Substancje czynne

 

 

 

Zawartość w jednej dziennej porcji produktu tj.:  6 g

 

 

Zingiber officinale (imbir lekarski-korzeń)

1 g

Terminalia chebula (migdałecznik chebułowiec-owoc)

1 g

Curcuma longa (kurkuma długa-korzeń)

1 g

Ocium sanctum (bazylia święta-ziele)

1 g

Carum carvi (kminek zwyczajny-owoc)

1 g

Glycyrrhiza glabra (lukrecja gładka-korzeń)

0,25 g

Rubia cordifolia (Indian marzanna-korzeń)

0,25 g

Emblica officinalis (liściokwiat grabnikowy-owoc)

0,25 g

Terminalia bellirica (Bibhitaka-owoc)

0,05 g

Plumbago zeylanica (grafit zeylanica-liść)

0,05 g

Asparagus racemosus (szparagi-korzeń)

0,05 g

Trigonella foenum –grecum (kozieradka pospolita-nasiona)

0,05 g

Cuminum cyminum (kmin rzymski-owoc)

0,05 g

16 innych produktów w tej samej kategorii: