Yerba mate Green Fuerte to owocowa yerba mate wzbogacona guaraną
- Oryginalna Yerba Mate Green Fuerte to mieszanka ,w skład której wchodzi mate green oraz dodatki w różnych proporcjach takie jak: liście miłorzębu japońskiego, jagody goji, catuaba, mięta, liście porzeczki oraz trawa cytrynowa.
- Pochodzi z brazylijskich upraw marki Laranjeiras.
- Dodatek aromatu kaktusa, wzbogaca mieszankę w delikatnie orzeźwiający smak.
- Yerba Mate Green Fuerte wykazuje silne działanie pobudzające.
- Guarana oraz miłorząb japoński zawarte w yerba mate wspomagają koncentrację.
- Catuaba wytwarzana jest z kory drzew, które w medycynie ludowej Amazonii uznawane są za afrodyzjak.
- Jagody goji wzbogacają mieszankę w witaminę C.
- Liście czarnej porzeczki oraz trawy cytrynowej uzupełniają kompozycję smaku.
Co wyróżnia yerba mate Green Fuerte?
- pochodzi z czystych plantacji, odpowiednio zacienionych, liście są starannie selekcjonowane
- yerba mate pozbawiona zupełnie pyłu
- brazylijska yerba mate jest szlachetną odmianą ostrokrzewu paragwajskiego
- tradycyjnie zbierana i suszona według zaleceń uznanych plantatorów z rejonu Rio Grande do Sul
- pozyskiwana z upraw lasów deszczowych, rosnąca na bogatej w minerały i substancje odżywcze płodnej ziemi
- oferowana w oryginalnej, paczce z logo tukana gwarancja braku alergenów i glutenu
Właściwości yerba mate
Zdrowe dodatki owocowe to nie wszystko, co zdrowego jest w yerba mate! Yerba ma mnóstwo właściwości zdrowotnych, które wpływają korzystnie na funkcjonowanie organizmu.
- yerba mate stymuluje układ nerwowy, nie powodując rozdrażnienia*
- zwiększa zdolność koncentracji
- rozluźnia mięśnie
- obniża ciśnienie krwi, poprawia krążenie
- zawiera bardzo wiele witamin*
- jest bogatym źródłem minerałów: wapń, żelazo, sód, potas, mangan, krzem*
- działa przeciwutleniająco*
Yerba mate Green Fuerte - składniki
Składniki: Mate Green Fuerte to 90 mate green (95 listków i 5 patyczków) oraz 10 dodatków(catuaba, jagody goji, guarana, liść miłorzębu japońskiego i porzeczki oraz naturalny aromat).
- Sposób użycia : Wsyp do tykwy (ceramiczne naczynko) 2-3 łyżeczki suszu. Zalewamy przegotowaną wodą o temperaturze od 70 do 80 stopni Celsjusza. Czekam od 3 do 5 minut na zaparzenie. Pijemy za pomocą Bombilli.
- Zawartość opakowania: 400 gramów
- Kraj pochodzenia : Brazylia
