Ekologiczne płatki ryżowe - idealne do musli. Najlepsze płatki dla dzieci!
Ekologiczne płatki ryżowe uzyskiwane są z gniecionych ziaren ryżu. Stanowią doskonałą propozycję na lekkostrawne śniadanie. Polecamy jako dodatek do musli, jogurtów, napojów zbożowych oraz deserów. Doskonałe również jako baza zupy mleczno-zbożowej dla małych dzieci. Zawierają dużo żelaza i wapnia.
Płatki ryżowe EKO - do czego możesz ich użyć?
- świetne do gotowania na mleku lub wodzie jako zdrowe, pożywne śniadanie
- znakomity dodatek do musli, z bakaliami czy orzechami
- super dodatek do ciast i ciasteczek
- dobrze zastępują mąkę do zagęszczania zup i sosów
- są bardzo dobrze zgrane z każdego rodzaju deserami
- ŚWIETNE DO PRZYGOTOWANIA ZUPY MLECZNEJ DLA DZIECI
Właściwości (imponujące!) płatków ryżowych
- zawierają stosunkowo niską ilość tłuszczów
- mają niewiele kalorii, dlatego mogą je jeść osoby na diecie odchudzającej
- zawierają dużo żelaza, potasu i fosforu - dobrze wpływają na stan mięśni i kondycję serca
- dostarczają organizmowi witaminę B, odpowiedzialną za dobry stan układu nerwowego
- cechuje je znaczna ilość witaminy C, poprawiającej odporność i uszczelniającej naczynia krwionośne
- mają w sobie witaminę D, E i K
- są lekkostrawne, nie obciążają układu pokarmowego
EKO płatki ryżowe - bezpieczne dla całej rodziny!
Certyfikat BIO płatków ryżowych BIO Planet potwierdza, że składniki produktu pochodzą z ekologicznych miejsc, gdzie wykorzystuje się tylko naturalne metody uprawy. Płatki nie zawierają konserwantów, genetycznie modyfikowanej żywności, sztucznych nawozów i chemicznych oprysków. To w 100% ekologiczny i bezpieczny produkt, który będzie smakował całej Twojej rodzinie!

Ekologiczne płatki ryżowe BIO Planet - dodatkowe informacje
- SKŁADNIKI: płatki ryżowe* 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając.
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1505 kJ / 355 kcal; Tłuszcz - 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g; Węglowodany - 75 g w tym cukry - 0,2 g; Białko - 7,4 g; Sól - 0,02 g
- INFORMACJA ALERGENNA: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Polska; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Włochy; WEGETARIAŃSKI; WEGAŃSKI
- ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA: 300 gramów.
- PRODUCENT: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

Płatki ryżowe przepis: płatki ryżowe z pomarańczą i migdałami
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Składniki:
Przygotowanie:
- Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni. Mleko wlać do małego garnuszka, dodać cukier i doprowadzić do wrzenia. Wsypać płatki ryżowe. Ugotować według instrukcji na opakowaniu.
- Wrzucić filetowaną pomarańczę razem z sokiem, który wycieknie podczas krojenia. Wymieszać i zagotować. Odstawić na chwilę, aby ryż całkowicie wchłonął mleko i sok.
- Wyłożyć na talerz i posypać prażonymi migdałami.