Ekologiczna herbata YOGI TEA® Ginger lemon- imbir i cytryna 30,6 g
(48,70 zł /100 g)
- ekologiczna, ajuwerdyjska herbata Yogi Tea
- idealna do ćwiczenia jogi
- w opisie ćwiczenie dedykowane tej herbacie
- ma działanie rozgrzewające
- podnosi na duchu, jej przesłanie to "optymistyczne nowe początki"
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczna, pyszna herbata Yogi Tea imbir i cytryna - pobudzająca, medytacyjna...
- Pikantny smak imbiru rozgrzewa i podnosi na duchu.
- Owocowy, cierpki smak cytryny odświeża umysł i ożywia duszę.
- Akcenty smakowe uzyskane dzięki dodatkowi trawy cytrynowej, lukrecji i czarnego pieprzu nadają tej mieszance lekkiej, korzennej słodyczy.
- Ta zawsze wybornie smakująca herbata odświeża w lecie i rozgrzewa w zimie.
- Subtelne przesłanie tej herbaty to „optymistyczne nowe początki”.
Co wyróżnia herbatę Yogi Tea?
- wyjątkowo subtelny smak, w którym wyraźnie czuć wszystkie przyprawy korzenne
- w 100% ekologiczne składniki, z certyfikatem BIO
- herbata jest znakomita do ćwiczeń Yogi
- bez wzmacniaczy smaku, konserwantów i GMO
- transportowana najczystszą drogą morską, ograniczając emisję CO2
- herbaty w opakowaniach z papieru z certyfikatem FSC
- opakowania bez chloru nadające się do recyklingu
- torebki, w których są herbaty, są pełni kompostowalne - biodegradowalne, nie zawierające plastiku ani materiałów modyfikowanych genetycznie
- powstają bez wykorzystania paliw kopalnych
- przy produkcji wykorzystywany jest prąd z odnawialnych źródeł energii
BYOgi Tea - Twoja nowa BIO herbata
Herbata Yogi Tea czerpie swoją energię z najwyższej jakości liści herbacianych, które rosną w nieskażonym klimacie, na plantacjach ekologicznych, naturalnych. Wykorzystuje się na nich tylko naturalne metody uprawy, a pola herbaciane nie mają kontaktu z żadnymi herbicydami i pestycydami. To herbata w 100% ekologiczna, bezpieczna i dzięki temu charakteryzuje się wyjątkowo głębokim, naturalnym smakiem i bardzo przyjemnym aromatem.
Herbata na optymistyczne, nowe początki
Regenerujący spacer wśród zieleni, świeże powietrze, łagodne ćwiczenia. Naturalne kolory, zapachy i dźwięki. Takie skojarzenia przywołuje ta herbata, a połączenie orzeźwiającej zielonej herbaty i imbiru daje nam świeży wewnętrzny impuls, który pozwoli nam rozpocząć nowe życie i przeprowadzić harmonijne zmiany w życiu. Dzięki balansowi cytryny i ziół ta kompozycja jest przyjemnie świeża i nie za ostra.
- Imbir. Od ponad 3.000 lat imbir jest używany na Dalekim Wschodzie jako roślina przyprawowa i lecznicza. Posiada on owocowo-ostry smak i zawiera oprócz różnych witamin również olejki eteryczne oraz cenne minerały.
- Skóra cytryny pochodzącej z Indii jest równie aromatyczna jak jej odświeżający, kwaśny miąższ. Skóra zawiera dziesięciokrotnie więcej witamin niż sok, a do tego drogocenne oleje i składniki botaniczne.
- Mięta pieprzowa. Odkryte dopiero w roku 1696 i powstałe przypuszczalnie przez przypadek skrzyżowanie mięty rzecznej i dzikiej zalicza się obecnie do roślin leczniczych o największym znaczeniu na świecie. Smak mięty pieprzowej jest lekko pikantny i jest ona bardzo popularna na świecie dzięki swemu orzeźwiającemu aromatowi i cennym składnikom. W roku 2004 została wybrana rośliną leczniczą roku.
- Lukrecja jest znana od czasów starożytnych jako roślina lecznicza i stanowi jedno z 50 podstawowych ziół tradycyjnej medycyny chińskiej (TCM). Jej słodycz jest 50 razy silniejsza niż cukru a jej smak jest łagodnie słodkawy i gorzkawo-cierpki. Ze względu na zawartość cennych składników odżywczych lukrecja została w 2012 wybrana rośliną leczniczą roku.
- Trawa cytrynowa. W Azji południowo-wschodniej ta aromatyczna roślina lecznicza i przyprawowa jest znana również pod nazwą „ziela na gorączkę“. Zawiera ona olejki eteryczne i ma silny, cytrynowo - świeży smak. Do dziś nie jest jasne, skąd pochodzi ta roślina z rodziny wiechlinowatych, stosowana głównie w kuchni azjatyckiej.
- Czarny pieprz, zwany również „królem przypraw“, stanowi obecnie wraz z solą najważniejszą przyprawę świata. Pochodzi z indyjskiego wybrzeża Malabar i ma intensywnie korzenny smak lekko ostry do ostrego. Starożytna sztuka uzdrawiania ajurweda zaleca czarny pieprz nie tylko jako przyprawę, lecz ze względu na jego cenne substancje czynne również jako roślinę leczniczą.
- Ketmia, jak również nazywany jest hibiskus, była stosowana w Grecji już przed tysiącami lat jako roślina lecznicza - stąd również jej grecka nazwa Althaea, która w tłumaczeniu znaczy „leczę“. Ta wieloletnia roślina kwitnie od czerwca do sierpnia i wytwarza słodkawe, skrzynkowe owoce.
- Suszony sok z cytryny. Pochodząca z Indii cytryna od XIII wieku rośnie również w Europie. Należy ona do owoców o najwyższej zawartości witaminy C, oprócz tego zawiera cenne olejki eteryczne, fosfor i magnez. Jej sok ma kwaśno-owocowy i lekko gorzkawy smak.
Yogi Tea ginger lemon - jak ćwiczyć jogę przy tej herbacie?
Herbata jest w idealnej harmonii z ćwiczeniami jogi. Poniższe ćwiczenie jest specjalnie dedykowane do przesłania, aromatu i smaku herbaty Ginger Lemon. Jak je wykonywać?
Usiądź z nogami skrzyżowanymi, kręgosłup wyprostowany, ramiona wyciągnięte przed siebie równolegle do podłoża. Dłonie zwiń w pięści z kciukami skierowanymi w górę. Usztywnij ramiona od barków do czubków kciuków. Energicznie potrząsaj ciałem przed 3 minuty. Oddychaj swobodnie. Skup uwagę na czubku nosa.
Dodatkowe informacje
- Składniki: imbir*, lukrecja*, trawa cytrynowa*, czarny pieprz*, skórka cytrynowa*, mięta pieprzowa*, ekstrakt cytrusowy*, hibiskus*, sok z cytryny w proszku* * z certyfikowanych upraw ekologicznych
- Jedno opakowanie 30,6g zawiera 17 saszetek (1,8g)
- Producent: YOGI TEA GmbH, Burchardstraße 24, D-20095 Hamburg, Niemcy
- Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno