BIO Mak niebieski BIO Planet 400 gramów

BIO Mak niebieski BIO Planet 400 gramów

17,90 zł
Brutto
9FA4-23404
  • ekologiczny mak niebieski
  • znakomity do makowca!
  • sprawdzi się jako dodatek do bułeczek
  • do posypania ciast i pieczywa
  • w opisie przepis na pyszny piegusek z makiem!

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Bezpieczeństwo Płatności

 

Darmowa wysyłka od 250 zł!

 

Przejrzysta polityka zwrotów

Ekologiczny niebieski mak Bio Planet - do makowca, do pieczywa, do ciast i deserów.

  • BIO mak niebieski wyróżnia się wysoką jakością oraz specyficznym smakiem
  • Potrawy, do których jest dodawany uzyskują wyjątkowy aromat.
  • Polecamy jako dodatek do ciast, deserów, tortów, makówek, lodów.
  • Doskonale komponuje się również z bakaliami, owocami.
  • Świetny jako podstawa bożonarodzeniowej kutii.

BIO mak - bezpieczeństwo i pyszny SMAK

Jeśli używasz w kuchni maku, warto wybrać mak ekologiczny. Dlaczego? Jest bezpieczny i masz pewność, że nie ma w nim żadnych pestycydów, herbicydów i innych sztucznych środków ochrony roślin. Dzięki temu ma jeszcze wyraźniejszy i głębszy smak! Rósł na ekologicznych uprawach, które podlegały ścisłej kontroli, mak spełnia najwyższe standardy jakości i jest w 100% mak jest ekologiczny.  

Gotowała baba mak, i wiedziała jak!

Do czego stosować mak w kuchni? Jest idealny do makowca, to oczywiste. Upieczesz dzięki niemu także pyszny biszkopt z makiem. To jednak nie wszystko, co mak potrafi w kuchni. To nie jest MAKs jego możliwości. :) Co jeszcze potrafi? To super dodatek do sałatek, świetnie sprawdzi się jako dodatek do past, gulaszy, pasztetów, doprawi kanapki, risotto i makarony. Niebieski mak BIO to idealna posypka do pieczywa i ciast, dobrze komponuje się z bakaliami i owocami, możesz dosypać go również do musli. 

Czy mak jest zdrowy? 

Mak to nie tylko smak. Ma w sobie minerały i pierwiastki, które działają pozytywnie na organizm. Jakie mak ma właściwości zdrowotne? Jest bogatym źródłem soli mineralnych, zawiera fosfor, magnez, potas, sód, żelazo, cynk, miedź, jest źródłem witamin: C, E, B1, B2, B3, B6.


Dodatkowe informacje

  • Składniki: mak niebieski* 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna -  2133 kJ / 517 kcal; Tłuszcz - 42 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,9 g; Węglowodany - 4,2 g, w tym cukry - 2,3 g; Białko - 20 g; Sól - 0,05 g
  • Informacja alergenna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
  • Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • Szczegóły:Kraj producenta: Polska; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Turcja; Zawartość opakowania: 400 g.; Producent: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
sklep ze zdrową żywnością białystok 

Przepis na danie z makiem!

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadamy, jak przygotować przepyszny piegusek z białym i niebieskim makiem! :)

Przygotowujemy:

  • 125 g masła
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka maku (u mnie pół na pół biały z niebieskim)
  • 1 szklanka białek w temperaturze pokojowej (u mnie z 9 jajek)
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej

Masło rozpuszczamy w garnuszku i lekko studzimy. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier i wciąż ubijamy. Potem wlewamy masło, dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mak oraz dodajemy pastę waniliową, wciąż ubijając lub mieszając ciasto. Przelewamy ciasto do formy (u mnie jedna cwibakowa i jedno małe serducho) :) wkładamy formy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut. Do zrumienienia i suchego patyczka. 

Smacznego. :)

Często kupowane razem:

  • BIO Mak niebieski BIO Planet 400 gramów
  • +
  • Kawa mielona BIO 100% Arabica Peru 250 g Cafe Michel
  • +
  • BIO Mąka Żytnia Razowa typ 2000 BIO Planet - 1kg
  • Cena całkowita: 61,40 zł
16 innych produktów w tej samej kategorii: