Ekologiczna mąka pszenna tortowa - najlepsza mąka do wypieków
Ekologiczna mąka pszenna otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej. Mąka o przemiale 480 doskonale sprawdzi się do wypieków, szczególnie lekkich ciast biszkoptowych, do ciasta naleśnikowego, a także do dań mącznych.
PRODUKT EKOLOGICZNY
Mąka pszenna tortowa EKO - najlepsza do wypieków
Mąka tortowa typu 480 jest lekka i nadaje się znakomicie do wypieków - ciast lekkich, biszkoptów, a także do naleśników. Każde danie przygotowane z mąką tortową BIO Planet będzie bardziej ekologiczne. Pszenica, która posłużyła do zmielenia mąki tortowej uprawiana była metodami ekologicznymi, z poszanowaniem środowiska lokalnego, na terenach nieskażonych, czystych. W uprawie nie stosowano żadnych sztucznych nawozów ani chemicznych oprysków. Dlatego to zdrowa i bezpieczna mąka, którą możesz stosować bez obaw. Potwierdza to certyfikat BIO.
Mąka tortowa do czego stosować?
- świetnie nadaje się do wypieku lekkich ciast
- znakomita do biszkoptów i ciast biszkoptowych
- najlepsza mąka do naleśników
- mąka do ciast ucieranych
Mąka pszenna tortowa 480 - dodatkowe informacje
- SKŁADNIKI mąka pszenna tortowa typ 480* 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1419 kJ / 335 kcal; Tłuszcz - 0,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g; Węglowodany - 68 g w tym cukry - 1,4 g; Białko - 12 g; Sól - 0,02 g
- INFORMACJA ALERGENNA Produkt zawiera alergen: gluten.
- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.