Jałowiec 30 gram

2,85 zł
EA5B-13222
69 Przedmioty
Ilość

  • Bezpieczeństwo Płatności Bezpieczeństwo Płatności
  • Darmowa wysyłka od 250 zł! Darmowa wysyłka od 250 zł!
  • Przejrzysta polityka zwrotów Przejrzysta polityka zwrotów

Jałowiec cały - przyprawy bez chemii

Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu "na dziko", do dziczyzny, baraniny, potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.

Skład: jałowiec 100

Masa netto: 30 g

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Szynka jałowcowa

Składniki:

2 kg szynki wieprzowej
8 ziaren jałowca
2 ząbki czosnku
1,5 łyżeczki gorczycy
łyżeczka pieprzu ziołowego
łyżeczka soli
łyżeczka słodkiej papryki
szczypta ostrej papryki
1,2 łyżeczki suszonej bazylii
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta rozmarynu
3 łyżki oleju

Wykonanie:

Szynkę umyć i osuszyć Owinąć sznurkiem, aby nadać mięsu kształt. Jałowiec i gorczycę rozcieramy w moździerzu. Dodajemy przeciśnięty przez prasę czosnek i pozostałe przyprawy. Wszystko mieszamy dokładnie z olejem. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso. Przekładamy je do woreczka i wkładamy do lodówki na 1 - 2 dni. Po tym czasie mięso wyjmujemy z worka i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Przykrywamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy pod przykryciem przez 1,5 godziny, a następnie dopiekamy bez przykrycia przez pół godziny. Polewamy mięso tłuszczem, który się wytopi. Po upieczeniu zdejmujemy z mięsa sznurek.

 

 

Dary Natury

Specyficzne kody

Opinie

Napisz swoją opinię

Jałowiec 30 gram

Napisz swoją opinię