BIO Kasza gryczana krakowska niepalona 500 gram

6,38 zł
0D3F-4146D
59 Przedmioty
Ilość

  • Bezpieczeństwo Płatności Bezpieczeństwo Płatności
  • Darmowa wysyłka od 250 zł! Darmowa wysyłka od 250 zł!
  • Przejrzysta polityka zwrotów Przejrzysta polityka zwrotów

SKŁADNIKI

kasza gryczana krakowska niepalona* 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS

Ekologiczna kasza gryczana krakowska otrzymana jest z obłuszczonego i pokrojonego ziarna gryki niepalonej. Ma łagodny i delikatny smak. Najczęściej stosowana jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych, pasztetów, kotletów, past do chleba, a także jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami, czy gulaszem.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na dwie porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1659 kJ / 392 kcal

Tłuszcz - 2,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g

Węglowodany - 75 g, w tym cukry - 2,6 g

Błonnik - 10 g

Białko - 12 g

Sól - 0,03 g

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

INFORMACJA ALERGENNA

SZCZEGÓŁY

Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Polska
WEGETARIAŃSKI

Zawartość opakowania: 500 g.

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

"Owsianka" z kaszy gryczanej z migdałami i owocami

SKŁADNIKI (3 porcje):
  • 1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej
  • 1 szklanka  migdałów
  • po pół łyżeczki sproszkowanego cynamonu, kardamonu i wanilii 
  • 1 banan
  • odrobina wody, do rozrzedzenia
  • sezonowe owoce, do przybrania

 

Wykonanie:
Kaszę i migdały wsypujemy do dwóch osobnych słoików, zalewamy wodą i moczymy kilka godzin (najlepiej przez noc). Kasza może nawet podwoić swoją objętość, dlatego najlepiej wykorzystać do jej moczenia duży słoik. Po tym czasie odlewamy wodę ze słoików i dokładnie płuczemy kaszę i migdały pod bieżącą wodą, kaszę płuczemy dłużej, aby pozbyć się gęstej "zawiesiny", która wytworzyła się w słoiku (to normalne zjawisko). Następnie wsypujemy to wszystko do kielicha blendera, dodajemy banana, przyprawy, odrobinę wody i miksujemy na gładko. Nasza "owsianka" jest już gotowa, możemy ją jeść od razu lub dodać pokrojone owoce i inne ulubione dodatki. Przechowujemy ją w lodówce do 3 dni (najlepiej w zamkniętym słoiku)

 

 

 

Bio Planet

Specyficzne kody

Opinie

Napisz swoją opinię

BIO Kasza gryczana krakowska niepalona 500 gram

Napisz swoją opinię