BIO Orzechy Włoskie 100 gramów BIO Planet

BIO Orzechy Włoskie 100 gramów BIO Planet

10,50 zł
Brutto
69C2-14035
  • ekologiczne orzechy włoskie 
  • źródło pełnowartościowego białka 
  • zdrowa i dodająca energii przekąska
  • świetny dodatek do wielu potraw

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Płatności ratalne i odroczone!

 

30 dni na zwrot produktów

Ekologiczne orzechy włoskie - dobre do kuchni i na przekąskę!

Orzechy włoskie BIO pochodzą wyłącznie z najczystszych rejonów, są certyfikowanym, ekologicznym produktem. Charakteryzują się ciekawym słodko-gorzkim smakiem. Orzechy włoskie są świetne jako dodatek do sałatek i jako samodzielna przekąska. Ich regularne spożywanie poprawia kondycję mózgu, pozytywnie wpływa też na układ krwionośny. 

BIO orzechy włoskie BIO Planet 

Kupując produkty, w tym orzechy włoskie, marki BIO Planet, masz pewność, że kupujesz produkt całkowicie bezpieczny i bez żadnej chemii. Orzechy w opakowaniu są ekologiczne, rosły na uprawach w 100% eko, podlegających ścisłej kontroli i spełniających najwyższe standardy jakości. Nie stosuje się na nich pestycydów i herbicydów. Podstawowym kryterium badania jakości surowców firmy BIO Planet są testy na obecność pestycydów (środków ochrony roślin). Produkty podlegają analizom w zakresie zawartości mikotoksyn, parametrów mikrobiologicznych, fizykochemicznych, które wykonywane są w zewnętrznych, akredytowanych laboratoriach.

Orzechy włoskie w kuchni są boskie!

Orzechy włoskie są znakomitą przekąską na surowo! Są pyszne, pożywne, dostarczają mnóstwo energii. Są świetną przekąską na przerwę w pracy lub szkole. Możesz je wziąć także na wycieczkę, wyprawę rowerową, czy rodzinny wypad za miasto. Przydadzą się, kiedy dopadnie Ciebie i Twoje dzieci mały głód. A kiedy już wrócisz do domu i zechcesz przygotować coś "większego" do jedzenia, a później zdrowy deser, orzechy też sprawdzą się świetnie! Do czego możesz ich użyć? Podpowiadamy. 

  • po uprażeniu świetne do owsianki i jogurtu 
  • dodadzą smaczku sałatce owocowej
  • możesz nimi posypać lody 
  • świetny, pyszny dodatek do ciast i deserów
  • znakomite do sałatki z serem 
  • przygotujesz z ich pomocą smaczne batoniki orzechowe 
  • możesz je zamarynować
  • są dobre jako baza do nalewek 

Weź orzechy pod swe strzechy! 

Naprawdę warto jeść orzechy włoskie. Dosypuj je do wszystkiego, do czego pasują, bo włoskie orzechy mają zdrowe cechy! Jak wpływają na Twój organizm? Już mówimy: zawierają rekordową liczbę wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania podstawowych organów w naszych ciele, takich jak mózg i serce, są cennym źródłem składników mineralnych m.in. wapń, potas, żelazo, magnez oraz witamin, dostarczają organizmowi błonnika, odpowiadającego za poprawę funkcjonowania układu pokarmowego, głównie jelit, kwasy tłuszczowe, które są w orzechach obniżają poziom złego cholesterolu, mają dużo witamin, poprawiających funkcjonowanie mózgu, jak witaminy B6, B1, B2, B5. 


Dodatkowe informacje

  • Składniki: ekologiczne ORZECHY WŁOSKIE 100 %.
  • Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna- 663 kcal(2738 KJ); białko- 14,4 g; węglowodany- 10,6 g; tłuszcz- 62,5 g
  • Zawartość opakowania 100 gramów.
  • Informacja alergenna: Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.
  • Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • Certyfikat Nr, PL-EKO-07, 07904
  • Producent: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
sklep ze zdrową żywnością białystokPRODUKT EKOLOGICZNY 

Orzechy włoskie - przepis na granolę

Jak pysznie użyć orzechów włoskich? Wypróbuj poniższy przepis na pyszną granolę orzechową. :)

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nastawić na 180 stopni- grzałki góra i dół.
  2. Płatki, orzechy, ekstrakt i przyprawy wymieszać w misce.
  3. Miód i masło rozpuścić w garnku i wlać do miski, dodać białko.
  4. Dokładnie wymieszać i wysypać na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem, przycisnąć do dna i wstawić do piekarnika.
  5. Piec 10 minut,  zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i ponownie piec 10 minut bez mieszania.
  6. Po tym czasie wymieszać delikatnie i piec kolejne 20 minut, mieszając raz czy dwa, aby granola upiekła się równomiernie.
  7. Gotową granolę ostudzić i przesypać do suchego, zamykanego pojemnika, aby nie dostała się wilgoć.

Smacznego! :)

Często kupowane razem:

  • BIO Orzechy Włoskie 100 gramów BIO Planet
  • +
  • BIO Orzechy piniowe BIO Planet 100 gramów
  • +
  • BIO Herbatka dla dzieci krasnoludek 50 gramów Dary Natury
  • Cena całkowita: 44,19 zł
16 innych produktów w tej samej kategorii: